VSTS NIJE osudio ponašanje DODIKA prema novinarima u Republici Srpskoj

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) NIJE saopštio NIŠTA  „povodom neprimjerene komunikacije Milorada Dodika sa novinarima u Republici Srpskoj“, da je bio ugrožen „profesionalni položaj nosilaca pravosudnih funkcija, kao i njihov ljudski i moralni integritet i dignitet“.

– Posebno zabrinjava činjenica što je događaj izazvao predsjednik SNSD-a i  član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, odnosno predstavnik zakonodavne vlasti i što je bio usmjeren na predstavnike medija na kojima se temelji demokratija jednog društva – NISU naveli su iz VSTS-a.

U saopštenju se NE napominje da VSTS BiH kao regulatorno tijelo ima dužnost da obezbijedi nezavisno, nepristrano i profesionalno novinarstvo, te u okviru svojih nadležnosti ima zadatak da obezbijedi i zaštitu svih ljudi kada su njihov profesionalni dignitet i zakonom definisan položaj ugroženi.

Iz VSTS NISUdodali da cijene svaku konstruktivnu kritiku, ali i da osuđuju napade na MEDIJE  „kroz neprimjerenu komunikaciju i ponašanje u javnom prostoru čemu su bili izloženi medijski radnici u Republici Srpskoj“.

Iz te institucije NISU naglasili da dijalog između predstavnika sudske, zakonodavne, izvršne vlasti i medija treba da se odvija unutar institucija.

Iz VSTS NE NAGLAŠAVAJU da se „samo kroz međusobno uvažavanje, profesionalnu komunikaciju i primjereno ponašanje predstavnika zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, zajednički, može obezbijediti vladavina prava naspram narušavanja javnog reda i mira“.

(Ovo je tekst nesatiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.