Prođe i mali Vaskrs, a od pomoći ništa. Da li su borci prevareni?

– A, prođe i mali Vaskrs, a od pomoći ništa. Čekali smo, misleći da smo mi možda pogriješili u tumačenju vaših čudnih najava, čekali da prođe i mali Vaskrs. Ipak smo bili u pravu, ponovo ste prevarili – rekao je Jovičić.

Potpredsjednik DNS Radislav Jovičić saopštio je da je prošao i mali Vaskrs, a da demobilisani borci još nisu dobili obećanu novčanu pomoć.

U pismu vladajućima u Srpskoj, Jovičić je podsjetio da su podjelu pomoći najavili uoči Vaskrsa.

– A, prođe i mali Vaskrs, a od pomoći ništa. Čekali smo, misleći da smo mi možda pogriješili u tumačenju vaših čudnih najava, čekali da prođe i mali Vaskrs. Ipak smo bili u pravu, ponovo ste prevarili. Najavu da ćete podijeliti pomoć nismo prihvatili jer ste napravili novu podjelu boraca koji se u toku odbrambeno-otadžbinskog rata nisu dijelili. Nadali smo se da bar taj dio koje ste vi po svojim aršinima odabrali nećete prevariti. Ipak jeste. I njih koje ste vi odabrali da su borci – rekao je Jovičić.

Kako kaže, nije mu žao što nisu dobili tu pomoć, jer su oni sigurno zaslužili mnogo više.

– Zaslužili su trajno i sistemsko riješenje, a ne crkavicu koju neko koristi u političke svrhe. Napominjemo vas da nije bilo podjela kada su borci VRS i MUP RS ginuli za slobodu Republike Srpske, nije bilo podjela na ove ili one, koliko je ko imao zemlje i koje je auto vozio, kolika su im primanja bila i da li je imao lokal ili ne. Dijelili smo se samo na iskrene patriote koji su branili slobodu i čast Republike Srpske i na ratne dezertere i profitere. Danas, kada je Dan Vojske RS, nema vašeg odgovora na naša pitanja – saopštio je Jovičić.

Kako kaže, imamo samo podatak da se za „crkavicu“ prijavilo nešto malo više od 10.000 demobilisanih boraca.

– Niste objavili ko je dobio i da li je iko dobio vašu milostinju? Po kom kriterijumu su odabrani ti primaoci milostinje, a ko je odbijen i zašto? Iz kojih izvora mislite to da isplatite? Da li možda iz nekog starog ili novog kredita pa će ti koji su primili milostinju višestruko više kroz otplatu tih kredita to vraćati? Ministar Milunović kaže da je sramotno da predsjednik DNS Nenad Nešić ne zna da se izdvaja 403 miliona KM za oblast penzijsko-invalidskog osiguranja za 2021. godinu, a mi vas pitamo je li sramotno da se krijete iza cijelog budžeta, a da ne znate, ili nećete da kažete, koji je budžet za ovu akciju koju vodite u podjeli „crkavice“. Pitanje je i na koji način raspoređujete i tih 403 miliona, i to će doći na red. Nadamo se da ćete imati bar i jedan smislen odgovor – navodi Jovičić.

Svim demobilisanim borcima VRS i MUP RS, kao i pripadnicima OS BiH – Pješadijskom Republika Srpska puku, Jovičić je čestitao Dan Vojske Republike Srpske sa porukom “da ne dozvole da nas bilo ko dijeli”.

– Izdržali smo mnogo teže izazove jedinstveni i čvrsti u opredjeljenju da je Republika Srpska, stvorena krvlju i kostima naših najmilijih i najboljih boraca, naša i da je nikome ne damo pa ni onima koji se kriju iza njenog imena a sve rade da je unište. Nećemo im to nikada dozvoliti bez obzira kako se zvali i šta nam nudili – navodi Jovičić u saopštenju.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.