Cvijanović: Svaki od puteva na jugoistoku RS će doživjeti da bude revitalizovan i rehabilitovan

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, prilikom zvaničnog uklanjanja naplatne rampe između Trebinja i Herceg Novog, kazala je da RS i Crna Gora treba da urade sve što je u njihovoj moći u cilju međusobnog jačanja privrede i infrastrukturnog povezivanja, te ukazala na značaj dolaska turista iz Crne Gore u Republiku Srpsku i obratno.

No, činjenica je da turisti iz RS do Crne Gore dolaze preko veoma loše putne infrastrukture. Put Foča-Tjentište-Bileća-Trebinje skoro je u potpunosti devastiran. Na pitanje „Direkta“ kada se posljednji put vozila na toj relaciji i da li je sama uvidjela koliko je ona propala, predsjednica RS odgovara da često prolazi svim putevima u RS i da zna u kakvom su oni stanju.

„Ja često prolazim svim putevima u Republici Srpskoj, prvo zato što sam predsjednik Republike, a prije toga sam šest godina bila predsjednik Vlade RS, a prije toga ministar, a prije toga građanin koji je volio da putuje Republikom Srpskom, i u svakom periodu mog života nema mjesta kuda nismo prošli. Vama je poznato da postoji transportna strategija revitalizaciju ili izgradnju, zavisi gdje je šta potreba, ili prekategorizaciju određenih putnih pravaca kako bi se širom RS, u svim njenim područjima, mogla uspostaviti normalna, kvalitetna, adekvatna putna infrastruktura, i ja sam sigurna da takvi poduhvati postoje kad je u pitanju naše Javno preduzeće Putevi Srpske, a opet naše lokalne zajednice vode računa o onome što je njihova lokalna putna infrastruktura“, rekla je Cvijanović za „Direkt“.

Ona je dodala da „zna šta su planovi kada je riječ o istočnom i južnom dijelu RS“.

„Svaki od tih puteva će doživjeti da bude revitalizovan i rehabilitovan. Vi ste svjedoci da smo mi ovdje u Hercegovini imali i nekoliko novih putnih pravaca koji su otvarani prethodnih godina“, kazala je Cvijanović.

Izvor: Direkt

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.