Solarijum kao okidač za melanom “nije frka”, ali se eto pitaju “ko zna šta je u vakcini”

Čitam, digla se frka zbog izjave dramske spisateljice Biljane Srbljanović da bismo odavno stekli imunitet krda da se vakcinisala svaka osoba koja bar jednom godišnje ide u solarijum ili stavlja sintetičko ljepilo na nokte.

“Svako ko ima tetovažu, na primer, zna li šta ima u tom mastilu, ko je sterilisao iglu, da li neko uzima medicnsku dokumentaciju za obavljanje pirsinga ili derma pena?”, napisala je Srbljanović u komentarima na svom fejsbuk profilu ispod statusa u kom poziva ljude da se vakcinišu jer, kako kaže, nikada ništa u Srbiji nije bilo bolje organizovano.

Neki su se odmah ostrvili, vičući “ja neću da se vakcinišem!”, dok su se drugi, po našem srpskom običaju, dohvatili komentarisanja Biljaninog izgleda, nazivajući je “polovnjačom”.

Nevezano za stav o vakcinaciji, mislim da je Biljana rekla OK stvar, posebno ako imamo u vidu da neke vrlo praćene blogerke, modne, još od prošle godine indirektno zastupaju antivaksaše, dok u sebi imaju osam kila plastike, silikona, pirsinga, a koža im napukla na pet dijelova od sunčanja u solarijumu.

Solarijum kao okidač za melanom “nije frka”, ali se eto pitaju “ko zna šta je u vakcini”. Zapravo, ovo ide nekako jedno sa drugim. Logično je.

Biljana je naglasila i da nije OK to što ljudi neće da se vakcinišu u korist društva, ali za Halkidiki će moći.

I nije ovdje tema Biljana, već neke stvari koje je “otvorila” ovom izjavom. Neke prioritete koji su se malo pomiješali, ako gledamo dublje i dalekosežnije.

Još uvijek je mnogo onih koji se plaše vakcine, vjerujući u neke teorije zavjere, ubaciće im se čip kojim će da ih prate, a ‘vamo na mreže kače šta jedu, gdje idu, taguju lokaciju, prijatelje, svaki korak bilježe. “Vidi, druže, ti si i za čip dosadan!”

Otići će kod plastičnih hirurga na ubacivanje silikona “ispod cijene”, pa dobiju sepsu, nejednake sise, temperaturu, je l’ bijaše Dara Bubamara dobila sepsu prije par godina kada je ubacivala silikone u zadnjicu usljed čega je došlo do trovanja krvi?

Narodna pjevačica Indi otišla da smanji želudac, jedva živu glavu izvukla, izvadili joj jedan, dva organa da je spasu, jer želi da bude vitka kao da su jebeni kilogrami najvažnija stvar u životu, kao da ne postoji staza u šumi da trčiš, zdrava ishrana, trening, umjerenost i to zarad zdravlja, a ne haljine xs veličine.

Lijepe se nokti, vještaci, prži tijelo u kapsulama, tetoviraju obrve, lijepe trepavice, piju ko zna kakvi preparati za mršavljenje, ali je vakcina problem i to će iz kafane zaurlati čovjek koji je alkoholom satro jetru ili onaj što žvalja masno prase, a holesterol mu vrišti, ismijavaće vakcinisane, nazivajući ih “pelcovanim budalama”.

I ne, nisam glasnogovornik vakcinacije, ne volim da ubjeđujem ljude u bilo šta, jer ni sama ne volim da me neko vrlo isključivo ubjeđuje, ali sve ovo je već postalo pomalo mučno i nekako licemjerno, u životu nisam čula više teorija zavjere, zvučimo ko babe u 90-oj sa dva kanala na TV-u, usrane za svoj život jer nas je presjeklo preko stomaka.

Izvor: Luftika

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.