Prizori iz Banjaluke: Gradonačelnik i zaposleni Gradske uprave biciklom na posao

Na novom parkingu za bicikle ispred Gradske uprave oves sedmice su bila popunjena sva mjesta, nakon što su zaposleni odlučili da iskoriste lijepo vrijeme i na posao dođu biciklom, saopšteno je iz Gradske uprave. 

S ciljem promovisanja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, cilj im je usade jednu novu naviku, koju nisu imali.

Leutar.net Prizori iz Banjaluke: Gradonačelnik i zaposleni Gradske uprave biciklom na posao

“A to je da kad god možemo dođemo na posao biciklom i da kroz takve navike mijenjamo kulturu saobraćaja. Želimo uspostaviti trend, u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prevozom, da postane moderno živjeti jedan zdrav život. Mi ćemo subvencionisati kupovinu bicikla radnicima, a biće omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom periodu nagradimo radnike koje se odluče da promjene navike”, rekao je gradonačelnik.

Izradu parkinga u obliku oldtajmera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski šop „Joša“, kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu.

“Čast mi je bila učestvovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav jedan poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima”, istakao je Mile Jovišić, menadžer firme Sport šop „Joša“.

Izvor: BL-Portal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.