Cvijanovićeva: Odluka o jednokratnoj pomoći penzionerima u sklopu dugogodišnje politike

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović istakla je da je odluka o jednokratnoj pomoći penzionerima za predstojeće praznike u sklopu dugogodišnje politike vlasti o redovnom i vanrednom usklađivanju penzija u Srpskoj.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci poželjela penzionerima da im praznici prođu u dobrom zdravlju i atmosferi i zahvalila im za strpljenje u ovom teškom periodu epidemije.

Cvijanovićeva je dodala da je ovo jedan od načina da se zahvale za strpljpivost penzionerima i demobilisanim borcima, koji su takođe imali težak period u vrijeme epidemije virusa korona.

Cvijanovićeva je naglasila da ove odluke o jednokratnim pomoćima penzionerima i borcima od prve do pete kategorije, takođe, pokazuju da postoji finansijska stabilost Srpske.

– Nekoliko naših vlada u kontinuitetu je uspijevalo da izađe u susret potrebama penzionera i boraca za koje su uvođeni različiti programi, prava – navela je ona.

Ona je naglasila da je vlast otvorena za dalje poboljšanje statusa ovih kategorija lica.

Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske, ponovila je da je Srpska stabilna i da je ova intervencija dobrodošla, te izrazila uvjerenje da će investicije u narednom periodu doprinijeti dodatnoj stabilnosti Republike.

Ona je rekla da je raduje da je jedna od politika vlasti da se počnu pregovori o tome na koji povećati plate u javnom sektoru, a paralelno sa tim raditi i na tome da se nađe način za povećanje za one koji rade u privatnom sektoru.

– Ovo sve je znak da je Republika Srpska stabilna i to je ono što je najvažnije. Ova intervencija znam da će biti dobrodošla, ma koliko će pokušavati da je na različite načine opisuju drugu, ali ono što nas interesuje je odnos prema penzionerima, a ne sa kritičarima – navela je ona.

Govoreći o investicijama u narednom periodu, ona je navela da će to mnogo značiti i kada je u pitanju infrastruktura i energetski sektor, zapošljavanja ljudi, boljeg povezivanja sa Srbijom i svijetom.

Ona se osvrnula na nedavnu posjetu državnog vrha Srbije Banjaluci, ističući da su dogovorene veoma značajne stvari.

Prema njenim riječima, ono što je važno je izražena spremnost Srbije da se interveniše ponovo prema lokalnim zajednicama u Srpskoj.

– Jedini problem koji se tu desio bio je skandal, nesmotrenost i dječija igra, možda nam je ta “bubica” oduzela nekoliko miliona koje smo mogli da dogovorimo na takvom sastanku – rekla je Cvijanovićeva, komentarišući aferu “bubica” koju je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ona je izrazila uvjerenje da će sve ono što zajedno rade Srpska i Srbija biti i Srbije i Srpske.

– Naša poruka građanima je da vjerujemo u ono što radimo, vjerujemo u Republiku Srpsku i imamo dovoljno prijatelja koji su se pokazali i u ovoj krizi da mogu pomoći – dodala je ona.

Ona je pomenula da se Republika Srpska pokazala sposobnijom od ostalih kada je u pitanju i respiratora i vakcina u BiH.

Srpskainfo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.