„HE na Drini“ u minusu 11,9 miliona, ali imaju za Kalderu i Prointer

Iako su prošlu godinu završili u debelom minusu, HE na Drini su u decembru 2020. godine odlučile sklopiti 1,4 miliona KM vrijedan ugovor sa firmama Kaldera i Prointer.

„Hidroelektrane na Drini“ završile su prošlu godinu sa gubitkom od 11,9 miliona KM, što je drastično pogoršanje u odnosu na godinu ranije kada su bile u plusu.

Ipak, loše poslovanje nije spriječilo upravu ovog preduzeća da sklapaju velike ugovore sa firmama bliskom vlasti. Pa su tako na kraju prošle godine „HE na Drini“ iz Višegrada odlučile dati posao vrijedan skoro 1,4 miliona KM firmama „Kaldera company“ iz Laktaša i „Prointer ITSS“ iz Banjaluke. 

Odnosno, posao nabavke digitalne /mikroprocesorske zaštite generatora i transformatora dobila je grupa ponuđača sa „Kaldera company“ na čelu čime je i ovo preduzeće dalo svoj doprinos rastu komanija „Prointer“ i „Kaldera“.

Leutar.net "HE na Drini" u minusu 11,9 miliona, ali imaju za Kalderu i Prointer

Finansijski izvještaj ovog preduzeća za 2020. pokazuje da su prihodi smanjeni, dok su istovremeno rashodi značajno povećani u odnosu na 2019. godinu.

Tako su ukupni prihodi „HE na Drini“ lani iznosili 25 miliona, a godinu ranije 30,9 miliona KM. S druge strane, ukupni rashodi u 2020. bili su 36,2 miliona KM, a u 2019. godini 30,8 miliona KM.

“HE na Drini” su na kraju 2020. zapošljavale 306 radnika i tu nije bilo značajnijih promjena u odnosu na godinu ranije.

/BUKA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.