Preminule su joj sestra i majka, preležala je težak oblik korone, a frilenseri skupljaju novac jer je za državu kriminalac (VIDEO)

Katarina Stanojević, frilenserka koja je dobila rješenje da retroaktivno plati porez i to u iznosu koji dostiže pola onoga što je prethodnih pet godina zarađivala, u kratkom vremenskom roku doživjela je dvije porodične tragedije – prvo joj je preminula sestra, a ubrzo nakon toga i majka. Udruženje radnika na internetu zbog toga za nju prikuplja novčanu pomoć.

Katarina je posljednjih pet godina preko Bibo platforme držala časove engleskog, pri čemu joj prihodi u 2015. godini nisu bili viši od 300 dolara na mjesečnom nivou, a kasnije – 2017, 2018. godine, oko 100 dolara mjesečno.

Uprkos tome što se, kako je ranije ispričala, obraćala Poreskoj upravi sa zahtjevom da plati porez i bila odbijena, dva poreska inspektora su joj početkom godine ušla u kuću i uručila rješenje.

Sestra joj je tog dana preminula od srčanog udara.

“Ljudi koji su sastavljali kraj sa krajem su označeni kao kriminalci”, riječi su kojim je Katarina izrazila revolt zbog takvog postupanja države i Poreske uprave.

Kako je danas objavilo Udruženje radnika na internetu, ova firlenserka je nedavno oboljela od koronavirusa. Imala je teži oblik i do prije nekoliko dana je bila hospitalizovana.

“Na dan kada je puštena iz bolnice, preminula joj je majka, koja je bila težak srčani bolesnik”, naveli su iz Udruženja i dodali:

“Želimo da Katarina zna da nije sama i da smo tu za nju.”

Pozvali su sve koji žele novčano da pomognu Katarini i njenom ocu to učine uplatama na dinarski žiro račun njenog oca (Katarina ima samo devizni).

Podaci za uplatu: Stanojević Slobodan; 200-45654435-38; Šifra plaćanja za donacije: 288, bez unošenja modela; 34230 Gruža

/LUFTIKA/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.