ANA BRNABIĆ: Sprečili smo 903 migranata da ilegalno izađu iz Srbije!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da će, ukoliko bude potrebno, biti pojačano prisustvo pripadnika policije u mestima na teritoriji Srbije u kojima ima migranata, kako bi se građani osećali bezbedno.

Brnabić je, u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanja poslanika, kazala da su u prošloj godini 903 migranta sprečena u ilegalnom prelasku srpsko-mađarske granice i istakla da Srbija i Mađarska odlično sarađuju u toj oblasti.

– Što se tiče bezbednosti građana u opštinama i gradovima gde su prihvatni centri za migrante, MUP reaguje kada nam se obrate predstavnici lokalnih samouprava i građana – rekla je Brnabić.

Ona je tako odgovorila na pitanje šefa poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora o tome šta država čini da garantuje bezbednost građana, navodeći da je situacija u određenim područjima Srbije “alarmantna”.

Pastor je rekao da u mestima Majdan i Rabe, na području opštine Novi Kneževac, uglavnom na staračkim domaćinstvima, konstantno boravi više od 500 imigranata, koji, kako je naveo, ulaze u kuće meštana i često prave štetu, a da su građani zbog toga preplašeni.

Dodao je da je slična situacija na području Subotice, Kanjiže i mestima u zapadnobačkom okrugu.

Brnabić je kazala da migranti moraju da budu u prihvatnim centrima i da oni ne žele da ostanu u Srbiji, ali da ih ne puštaju u evropske zemlje.

– Mi se borimo koliko možemo, ali s obzirom na okolnosti dobro prolazimo zahavljujcuhi pripadnicima MUP-a. Ako treba da se pojača njihovo prisustvo, pojačaćemo – dodala je premijerka.

Na pitanje Pastora da li građani mogu da računaju na naknadu štete koju su počinili migranti, Brnabić je kazala da je Vlada Srbije tu da razgovara sa predstavnicima lokalnih samouprava i građana i da se moraju utvrditi jasni kriterijumi kako, dodala je, ne bi bilo zloupotreba.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.