Dodik: „Mi smo leglo najveće korupcije i kriminala“

Danas je važnije biti član komisije za žalbe nego bilo šta u ovoj zemlji. Spremni smo da prihvatimo najbolje evropske prakse i da se one unesu u zakon.“

Na današnjoj vanrednoj pres konferenciji u Sarajevu, Dodik je između ostalog najavio izmjene Zakona o javnim nabavkama.

„Mi samo leglo najveće korupcije i kriminala. Danas je važnije biti član komisije za žalbe nego bilo šta u ovoj zemlji. Spremni smo da prihvatimo najbolje evropske prakse i da se one unesu u zakon.“

Što se tiče evropskih integracija, Dodik je rekao da put prema Evropskoj uniji nije sporan, te da oko toga postoji jedinstven stav u Predsjedništvu BiH.

„Oko toga postoji kakvo-takvo jedinstvo, iako EU polako gubi povjerenje svojim nesposobnostima oko pandemije i vakcina“, izjavio je Dodik na konferenciji za medije.

Po pitanju članstva u NATO, nema dogovora.

„Imamo različita mišljenja po pitanju članstva u NATO. To smo regulisali Programom reformi, tamo stoji da se ne prejudicira članstvo u NATO. To pitanje ostaje neriješeno za BiH i NATO to tako razumije. Ostali u Predsjedništvu misle da je to riješeno. Možda za njih jeste, ali nije za BiH“, kazao je Dodik, dodajući da saradnja sa NATO nije sporna, ali da je integracija neprihvatljiva.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.