Trebinjac Danilo Kovač dobinik prestižne stipendije Univerziteta u Rimu

Danilo Kovač, profesor istorije i latinskog jezika banjalučke Gimnazije, dobitnik je pune stipendije Univerziteta u Rimu La Sapienca, za doktorske studije iz oblasti istorije.

Jedan je od najstarijih i najuglednijih evropskih univerziteta, Univerzitet u Rimu, osnovan je davne 1303. godine. Kao jedan od najvećih evropskih univerziteta broji 120.000 studenata. La Sapiencasvake godine dodjeljuje stranim doktorandima svega 30 prestižnih stipendija, koje su raspodjeljene na sve studijske oblasti. Jedinu ovogodišnju stipendiju istoriju dobio je Danilo Kovač.

Ovaj banjalučki prosvjetni radnik prethodno je, kao Čivning stipendista, završio master studije na britanskom Institutu za obrazovanje, Univerzitetskog koledža u Londonu. Kao stipendista francuske Vlade, boravio je na studijskim putovanjima na univerzitetima u Versaju i Sorboni. Bio je stipendista Predstavništva Republike Srpske u Beču, kao i Američke akademije u Rimu. Pohađao je brojne međunarodne seminare u Berlinu, Buhenvaldu, Rimu, Trstu, Parizu, Peronu, Beču i Londonu.

Njegov drugi master rad „Diplomatski odnosi između Italije i Nezavisne Države Hrvatske 1941-1943“, osvojio je nagradu Fondacije Slobodan S. Begović, dodjeljene na Pravnom fakuletu Univerziteta u Beogradu.

Izvor: ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.