Višković tvrdi da Srpska ima novac za vakcine

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Republika Srpska, putem Kompezacionog fonda, ima obezbijeđen novac za nabavku vakcina protiv virusa korona, pri čemu je već aplicirala za nabavku ruskih vakcina dovoljnih za imunizaciju 200.000 građana.

Višković je izjavio novinarima u Sarajevu da u procesu nabavke vakcina treba raditi zajedno sa Federacijom BiH, ističući da entitetske vlade ni do sada nisu sjedile skrštenih ruku.

– Naša želja je iskazana za ruskom vakcinom, a spremni smo da je nabavimo zajedno sa FBiH, ako to i oni žele – rekao je Višković, navodeći da ne želi da spekuliše o roku nabavke ruskih vakcina, ali se nada da će to biti veoma brzo.

On je naveo da Republika Srpska ide na varijantu da vakciniše do 50 odsto svojih stanovnika, podsjetivši da je vakcinacija besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

Višković je rekao da će na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske biti utvrđen plan vakcinisanja građana, navodeći da će nakon zdravstvenih radnika i policije, biti vakcionisani i novinari.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.