Udomljeno štene koje je preživjelo nasilje, a Srbija traga za počiniocem (FOTO i VIDEO)

Štene koje je muškarac išutirao na Slaviji udomljeno je dan nakon brutalnog nasilja koje je doživjelo. Njena nova porodica ju je nazvala Božana jer se kod njih uselila baš na Božić, dan nakon jezivog događaja koji se odigrao u Deligradskoj ulici oko podneva 6. januara.

Božana je sada dio porodice Čalić, a oni već imaju i ženku samojeda, tako da je ovaj divni psić dobio i sestru.

Štene je prošlo veterinarske kontrole i zna se da je anemična i ima problem sa pupčanom kilom, ali je vesela i raspoložena, bez obzira na tešku traumu koju je zadobila, piše portal djole.dog.

Leutar.net Udomljeno štene koje je preživjelo nasilje, a Srbija traga za počiniocem (FOTO i VIDEO)

Policija i dalje intenzivno traga za čovjekom koji je psa išutirao i ostavio da leži onesviješćen. Apelujemo na sve Beograđane koji znaju nešto o monstrumu da prijave kako bi potraga za njim tekla brže.

Leutar.net Udomljeno štene koje je preživjelo nasilje, a Srbija traga za počiniocem (FOTO i VIDEO)

Ukoliko se dokaže da je ovaj muškarac kriv, mogao bi da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodjelo koje je učinio.

Najprije Zakon o dobrobiti životinja objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namjerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska cjelovitost životinje i izaziva smrt.

Članom 7 ovog zakona zlostavljanje životinje je zabranjeno a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269 u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povrijedi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine.

/Luftika/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.