Gradonačelnik donio novu odluku – diplome na uvid

Gradonačelnik Banjaluke danas je naložio gradskoj administraciji da mu hitno dostave imena i prezimena svih zaposlenih u Gradskoj upravi uz naglasak na podatke o njihovim diplomama.

On kaže da se uveliko radi na tome, te da će podaci svjetlost dana, na zvaničnoj veb prezentaciji grada, ugledati u četvrtak, simbolično dan pred Novu godinu, kao uvod u novi početak i u novu i bolju godinu.

„Bićemo prva javna ustanova koja je objavila imena i prezimena svih zaposlenih i uvid u njihove diplome“, rekao je Stanivuković.

Ovo svakako nije jedina odluka donesena odmah nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika.

„Donio sam i naredbu o obilježavanju svih službenih automobila kako bi se u svakom trenutku mogla uočiti auta koja su u službi grada i zaustavila dalja zloupotreba. Svjetlost dana će na sajtu u četvrtak ugledati i nova opcija preko koje će građani moći prijaviti bilo kog službenika koji je u radu i kontaktu sa njima pokušao da uzme marku viška od one koja mu pripada za posao koji obavlja“, rekao je gradonačelnik.

Navodi da je u fazi izrade i novi pravilnik o platama zaposlenih, koji će smanjiti mnoge izmišljene pozicije svajetnika i koordinatora, čime će se napraviti velike uštede u budžetu.

Stanivuković je konstatovao da su sva službena vozila i danas do 16 časova bila na parkingu Gradske uprave, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Banjaluke.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.