Usvojen drugi rebalans budžeta za ovu godinu

Narodna skupština Republike Srpske na 13. redovnoj sjednici danas je usvojila drugi rebalans Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

Po hitnom postupku usvojen je i set zakona kojim se smanjuju parafiskalni nameti i opterećenje privrede Republike Srpske: Zakon o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama uz jedan prihvaćeni amandman i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama. 

Narodna skupština usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak po hitnom postupku, kojim je propisano da se imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobađa poreza na dohodak od kapitalnog dobitka, te Zakon o faktoringu uz jedan usvojeni amandman koji postaje sastavni dio zakona.

Usvojen je i Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Parlament je na 13. redovnoj sjednici usvojio izvještaje po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj: Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2019. godinu i  Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1.1.2019. – 31.12.2019. godine.

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.