„INSTRUKCIJA O NASTAVI JE NEPROVODIVA“ Sindikat obrazovanja pisao Ministarstvu prosvjete

Predsjednik Sindikata obrazovanja RS Dragan Gnjatić zatražio je hitan sastanak s ministarkom prosvjete RS Natalijom Trivić, jer je „instrukcija o održavanju nastave na daljinu uglavnom neprovodiva“.

Pozivam vas da u roku od 24 sata održimo sastanak kao dva ozbiljna i odgovorna socijalna partnera kako bismo konačno počeli rješavati probleme koje trenutno imaju zaposleni u osnovnim i srednjim školama – navodi se u dopisu Sindikata obrazovanja RS.

Nakon što je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o prekidu nastave u školama, ministarka prosvjete Natalija Trivić poslala je u ponedjeljak instrukciju osnovnim i srednjim školama o načinu održavanja nastave na daljinu do 1. novembra.

Tako nastavnici moraju da dolaze u prazne učionice da drže nastavu na daljinu. Predviđeno je precizno i da se nastava na daljinu za učenike osnovne škole realizuje upotrebom Ofis 365 alata ili putem drugih digitalnih alata kao što su Gugl platforma (gugl učionice), privatnih imejl adresa nastavnika, komunikacijom putem društvenih mreža i servisa za razmjenu poruka (Viber) ili telefonskim putem (SMS porukama ili pozivima).

Za izvođenje nastave na daljinu za učenike srednjih škola koristiće se Ofis 365 alati elektronska pošta, sajt škole, gugl učionice, blogovi škola, društvene mreže i servisi za razmjenu poruka. Nastavni čas, realizovan na daljinu i putem elektronskih alata, traje najviše 30 minuta.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik juče je najavio da će od ponedjeljka đaci najvjerovatnije ponovo u školske klupe.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.