Učiteljica htjela da kadi učionicu tamjanom “da otjera koronu”

Učiteljica IV razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Novom Sadu predložila je na viber grupi roditeljima da prije početka časova kadi učionicu tamjanom i da se djeca pomole, kako bi se „zaštitili“ od virusa. Veliki dio roditelja je prihvatio njenu ideju, a majku koja joj se usprotivila trenutno „linčuju“ na pomenutoj grupi.  

“Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu ‘Oče naš’”, napisala je učiteljica, koja inače drži i časove vjeronauke u školi, na dan prije početka polaska u školu.

Sudeći prema porukama, roditelji su glasali 18 “za” i petoro “protiv”. Među njima se našla i majka djeteta koju sada okrivljuju da je “minirala” cijelu ideju, samo zato što ih je podsjetila da živimo u sekularnoj državi i da u razredu postoje i djeca druge vjeroispovijesti, kao i ona koju roditelji ne vaspitavaju u religioznom duhu.

Leutar.net Učiteljica htjela da kadi učionicu tamjanom “da otjera koronu”

“Mi smo i dalje sekularna država i imamo neki Ustav koji bi trebalo da se poštuje, kao što se moraju poštovati i prava deteta. Zbog stave koji sam iznela trenutno me ‘linčuju’ na roditeljskoj grupi, a stvari su otišle toliko daleko da razmišljamo da dete prebacimo u drugu školu. Ja zaista nemam ništa lično protiv učiteljice, niti protiv religije, samo smatram da njoj nije mesto u školi, mimo časova veronauke za onu decu čiji su se roditelji opredelili za to”, rekla je za Nova.rs ova Novosađanka, napominjući da nije bila jedina sa ovakvim stavom, ali ga je jedina iznijela javno.

U pomenutom odjeljenju, saznaje naš portal, osim djece koja umjesto vjeronauke idu na časove građanskog vaspitanja, ima i djece drugih vjeroispovijesti, što je ovakav prijedlog učiteljice dodatno učinio problematičnim.

Uz sve to, posebno je zabinjavajuća i ideja da prosvjetna radnica smatra da tamjan i molitva mogu da zaštite od korone.

Nova

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.