Moj bivši neprijatelj, a danas prijatelj, poslao mi je oblogu za protezu

U svojoj objavio je napisao kako mu je stigao nanajavljeni paket iz mađarskog Horgoša, ali je zapravo poslan iz Hrvatske. U njemu je obloga za stopalo za lijevu protezu koju, kako je napisao, teško nabaviti i nije jeftina.

Novica Kostić, ratni vojni invalid iz Srbije nakon objave na svom Facebooku kako ne može ostvariti osnovno pravo kao ratni vojni invalid pa poslije sedam godina i dalje nosi istu protezu s raspadnutim stopalom, stigao je nenajavljeni paket – iz Hrvatske.

Prijatno se iznenadio, pa na svom Facebooku objavio ‘Teško je povjerovati, nisam ni ja mogao vjerovati!’.

U svojoj objavio je napisao kako mu je stigao nanajavljeni paket iz mađarskog Horgoša, ali je zapravo poslan iz Hrvatske. U njemu je obloga za stopalo za lijevu protezu koju, kako je napisao, teško nabaviti i nije jeftina. Paket mu je poslao, objavio je ratni veteran iz Hrvatske čije ga je pismo dirnulo.

Teško je poverovati, nisam ni ja mogao da poverujem!Posle moje objave da ja nemogu da ostvarim svoje osnovno pravo kao…

Geplaatst door Novica Kostić op Vrijdag 14 augustus 2020

‘Taj moj bivši neprijatelj, a sada već duže vrijeme prijatelj koji kaže da me je od trenutka upoznavanja prihvatio kao prijatelja i brata….’, napisao je između ostaloga Kostić na svojem Facebooku dodajući kako ga je porijatelj iz Hrvatske zamolio da mu ne objavljuje ime ‘zbog prozivanja u sredini u kojoj živi’.

Ganut postupkom hrvatskog kolege napisao je: ‘Što ovdje dodati, što reći osim da je ovo možda jedna snažna poruka ostalima, posebno političarima, da ako mi koji smo direktno pucali jedni na druge, možemo razgovarati i prihvatiti jedni druge, što je njima to problem, što ih sprječava u tome’.

Za kraj je ratni vojni invalid iz Srbije u svojoj objavi na Facebooku zaključio: ‘Znam da će ovo svako gledati iz svog ugla, ali priznaćete, o ovome treba razmišljati posebno kada su u pitanju obični ljudi, ljudi koji sve u društvu, pa i rat, iznesu na svojim leđima’.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.