Obezbijedili let za Ameriku maloj Sofiji

Predsjednik i osnivač MK Group, Miodrag Kostić udružio je snage sa najboljim svjetskim teniserom Novakom Đokovićem i obezbijedio let privatnim avionom na liječenje u Sjedinjene Američke Države za malu Sofiju Markuljević. Akcija “Za Sofijin prvi korak” podigla je na noge cijelu Srbiju, a priču zaokružuje humani gest dvojice filantropa.
Sofijin otac, Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara.

– Hvala cijeloj Srbiji koja je učestvovala u prikupljanju novca za liječenje Sofije. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike, u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana – izjavio je Markuljević.
Sofiji Markuljević sa samo dva i po mjeseca utvrđena je rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip I. Djeca sa ovom dijagnozom žive najviše dvije godine, a jedina šansa za malu Sofiju je hitno liječenje u inostranstvu, čiju su realizaciju, osim cijele nacije, potpomogli i kompanija MK Group na čelu sa Miodragom Kostićem, kao i najuspješniji teniser Novak Đoković, piše Blic.

Nedavno je Miodrag Kostić učinio sličan gest u Sloveniji, kada je organizovao privatan let za Ameriku za slovenačkog dječaka – Krisa Zudicha, kojem je takođe dijagnostifikovan oblik spinalne mišićne atrofije. Tada su slovenački mediji prenosili sa posebnom pažnjom ovu vijest o humanom gestu jednog srpskog biznismena koji već par godina unazad posluje i u ovoj zemlji.

Izvor: Srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.