Uz blagoslov Vlade, ministar Trninić za sestrića izmislio radno mjesto

Aleksandar Jelisić, sestrić ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića, nakon što smo objavili da je zaposlen kao savjetnik, prebačen je na mjesto višeg stručnog saradnika. Kako bi se to realizovalo ujak je, uz saglasnost Vlade RS, izmjenio pravilnik i napravio mjesto za sestrića, otkriva portal CAPITAL.

Jelisić trenutno prima platu u Ministarstvu saobraćaja i veza, kao viši stručni saradnik, što je osnovna plata od oko 1.300 maraka.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je 9. jula da je Trninić za svog savjetnika uzeo sestrića Aleksandra Jelisića. Trninić to nije demantovao, a deset dana kasnije u Trebinju je na pitanje koliko savjetnika ima i da li je među njima njegov sestrić, rekao: “Nije tačno da mi je sestrić savjetnik”.

Međutim, Trninić tada nije pojasnio da li mu je sestrić bio savjetnik u vrijeme kada smo to objavili i da li ga je, nakon što je ta informacija izašla u javnost, prebacio na drugo radno mjesto, što se očigledno desilo.

CAPITAL je došao do podataka koji pokazuju da Trninić, nakon što je zaposlio sestrića u Ministarstvo 1. juna, već 14. juna mijenja Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Za izmjene Pravilnika Vlada Trniniću daje saglasnost 27. juna. Ta Odluka objavljena je u Službenom glasniku od 11. jula, a stupila je na snagu 19. jula.

Nakon toga stupa na snagu i izmjenjen Pravilnik, i to 26. jula, čime je zvanično kreirano radno mjesto predviđeno za Trninićevog sestrića – viši saradnik za trezorsko poslovanje i informacioni sistem.

Leutar.net Uz blagoslov Vlade, ministar Trninić za sestrića izmislio radno mjesto

Za ovo radno mjesto je predviđen jedan izvršilac, a uslovi su ekonomski fakultet ili fakultet za računarstvo i informatiku, najmanje jedna godina radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja i poznavanje rada na računaru.

Jelisić je završio fakultet informatičkog smjera i ima iskustvo koje je stekao u servisu za računare „Panta Rei“ u Bijeljini.

Prema izvoru CAPITAL-a, Trninić je prije tri godine tražio da Jelisić sa srednjom stručnom spremom bude zaposlen u „Elektro – Bijeljinu“. Međutim, nakon što mu to nije udovoljeno, a nakon što je obnovio mandat na mjestu ministra, Trninić je sestrića odlučio zaposliti u Ministarstvo. U međuvremenu je Jelisić završio fakultet.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza RS, ali ni iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću nisu odgovorili na pitanja koliko osoba radi u Ministarstvu saobraćaja i veza, a da su u srodstvu s ministrom Neđom Trninićem, kada su te osobe zaposlene i na koje pozicije/radna mjesta? Pitanja samo im uputili još 9. jula ove godine.

O zapošljavanju druge Trninićeve rodbine čitajte na ovom linku.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.