“Bolje biti sendvičar nego buregdžija”: Zašto Bora Čorba peva da treba imati “stomačić ko Ivica Dačić”

Pesma “Ivica Dačić” na novom albumu Riblje čorbe nastala je zato što “bez obzira na ranija politička razmimoilaženja, smatram da ono što Ivica danas radi za Srbiju mnogo znači i da je velika stvar to što mnoge zemlje povlače priznanje izmišljotine i karikature od takozvane države Kosovo”, rekao je frontmen Riblje Čorbe muzičar Bora Đorđević u razgovoru za Novosti.

O tome da li je Dačić bio obavešten o pesmi, Đorđević je naveo da je bio “obavešten isto koliko je Voja Koštunica bio neobavešten” i dodao da se toliko pažnje posvećuje jednoj manje-više neozbiljnoj pesmi “jer su se somovi navukli na mamac”.

Na konstataciju da su mu pristalice opozicije zamerile zbog koncerta koji je Riblja čorba održala na mitingu SNS u Beogradu nazivajući ih “sendvičarima”, Đorđević je odgovorio da “takva jadna i bedna opozicija, čast izuzecima, ne zaslužuje nikakvu pažnju”.

“Već sam ranije govorio da je njihov jedini konretan program lova i samo lova”, rekao je muzičar. “Kada sam pročitao Đilasove ideje o Kosovu, smejao sam se pola sata. To je političko bulažnjenje. Zar da sviram bahatom Đilasu ili Vesni Pešić?”

Đorđević je istakao i da nije svirao predsedniku Aleksandru Vučiću i SNS, već koaliciji više stranaka koje čine Vladu Srbije.

“Svirali smo Srbiji”, naglasio je on i dodao da je “bolje biti sendvičar nego buregdžija”.

“Predsednik Vučić barem pokušava da učini nešto za Srbiju, a opozicija baš ništa”, rekao je Đorđević.

On se osvrnuo i na objavljivanje “umrlice” Ribljoj čorbi na društvenim mrežama posle koncerta na mitingu SNS i, dodavši da iste neprijatnosti doživljavaju Goran Bregović, Miki Manojlović i grupa SARS, istakao da grupa koja je objavila umrlice ne zaslužuje nikakvu pažnju.

Na pitanje kako vidi rešenje problema KiM, on je odgovorio da Ustav u čijoj preambuli stoji da je KiM deo Srbije ne sme da se menja, ali i da je ovaj problem važan za Srbiju, iako nije “toliko vezan za KiM”.

“Eto, ne moram uvek da se slažem s Vučićem, ali smatram da je jedini demokratski način da se raspiše referendum o ulasku Srbije u EU. Kada nas jednom prime 2089. godine, Evropa će da procveta”, naveo je Đorđević.

Izvor: Nedeljnik

2 KOmentara

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.