Hadžimanov: Ako kažemo isti su Kurta i Murta, ovi će vladati zauvek

U Srbiji 20 godina nema promene i to je najveći problem, a ako kao građani ništa ne uradimo i ne iskažemo nezadovoljstvo – završili smo karijeru, jer su nam glave u torbi.

Ovo je rekao pijanista i kompozitor Vasil Hadžimanov i ocenio da je aktuelna vlast došla do nivoa vladavine gde ih uopšte ne interesuje šta građani misle.

Hadžimanov je u intervjuu za NIN rekao da je sa takvom vlašću dijalog nemoguć i ocenio da ona radi po sistemu buke, izbacivanjem lažnih vesti, širenjem laži i zatupljivanjem bio kakvog razumnog razgovora i komunikacije.

Po negovom mišljenju, takvo ponašanje vlasti smo sami dopustili kao društvo.

„Nije taj Vučić sam došao na vlast, nije on napravio puč, nije ni Milošević, i on je dugi niz godina bio na vlasti i mnogo je trebalo da ode“, rekao je Hadžimanov.

On je ocenio da na svim nivoima postoji potpuno odsustvo odgovornosti jer postoje poslušnici, spremni da rade sve što im se kaže.

„U Srbiji jedino možeš da opstaneš ukoliko si član SNS i za većinu to ne znači čak ni da zaradi, nego da preživi, opstane“, rekao je Hadžimanov.

„Odluka da budeš džez muzičar u Srbiji je poput odluke da izvršiš samoubistvo, ali pokušavaš i ne prodaješ se za člansku kartu partije“, istakao je on.

Kada je o opoziciji reč, Hadžimanov ih je ocenio kao „bezidejne“ i „sa manjkom kreativnosti“, ali i kao svakako bolje od aktuelne vlasti jer je, kako je rekao, „teško biti od ovih gori“.

Ako kažemo isti su Kurta i Murta, ovi će vladati zauvek, ocenio je Hadžimanov.

Izvor: Danas

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.