Top 10 destinacija za ljetni odmor

Svake godine svjetski časopisi i turistički stručnjaci iz cijelog svijeta raspravljaju o top 10 svjetskih destinacija ljetni odmor, te se pokušavaju složiti o najboljim destinacijama za narednu godinu. Mi smo poslušali šta stručnjaci savjetuju,  te smo shodno tome napravili svoju top listu za ljetni odmor:

1. Maldivi  su poznati kao ostrva na talasima snova. Maldivi su tropski raj smješten u Indijskom okeanu, te su dugo vremena bili jedni od najbolje čuvanih tajni na svijetu. Ta predivna ostrva sa bijelim pješčanim plažama, predivnim bistrim morem , palmama i svjetski poznatim koraljnim grebenima su već dugo vremena na samom vrhu svih top lista za ljetni odmor.

2. Rio de Žaneiro – na sam spomen ovog grada pred oči dolaze slike, sunca, mora, sambe i preplanulih djevojaka! Ne možemo se samo složiti oko detalja da li je od samog Rija poznatija negova predivna plaža Kopakabana.

3. Dubai – grad za koji slobodno možemo reči da je najveće gradilište na svijetu. Predivne plaže, naluksuzniji hoteli su definitivno nešto što ga svrstava u sam vrh top 10 svjetskih destinacija.

4. Bahami – za njih se kaže da su raj na zemlji, a osim predivnih plaža u ponudi imaju mnogo prirodnih ljepota za ponuditi. Bahami obuhvataju arhipelag od 700 ostrva istočno od Floride i sjeverno od Kube.

5. Istanbul – u Turskoj je jedini grad koji se nalazi na dva kontinenta, u Evropi i Aziji, a razdvaja ih samo most. Osim istorije i Aja Sofije poznate nadaleko u svijetu , možda manje poznato je da Istanbul ima i predivne plaže, što ga definitivno ubraja u sam vrh svjetskih destinacija za ljetni odmor.

6. Viktorijini vodopadi – smješteni u Južnoj Africi su glavna atrakcija turista iz cijeloga svijeta. Ljudi jednostavno vole da vide ljepote egzotičnih i spektakularnih vodopada.

7. Sardinija – je smještena u Sredozemnom moru i drugo je po veličini ostrvo Italije. Nadaleko u svijetu je poznata po svojim predivnim plažama.

8. Palma di Majorka je glavni grad Baleara, španske autonomne pokrajine. Poznato je turističko odredište mnogih Evropljana, što zbog njenog odličnog geografskog položaja, što zbog predivnih plaža koje jednostavno ostavljaju bez daha.

9. Kankun, Meksiko – Nije tajna da je Kankun mjesto za zabavu na suncu, ali u ponudi ima mnogo više od noćnih klubova i koktela. Od sportova na vodi do arheološkog čuda, Kankun je tropski raj koji ima sadržaje za najzahtjevnije goste.

10. Kuba – ostrvska država sa više od 1500 ostrva, a glavno istoimeno ostrvo u ukupnoj površini učestvuje sa gotovo 95%. Ako odsjednete u nekom od resorta, vjerovatno ćete se kući vratiti veoma srečni, preplanuli, sa dva kila više i sa sjećanjem na Kubu kao vruću zemlju salse, Mohita, Havana kluba i suvenira Če Gevare.

E, da! U 10 časova je nastavak Pete redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Juče su raspravljali o platama i to… Odgledajte je i nakon završetka razmislite o nekoj od ovih destinacija 😉

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.