Čika Vučić voli djecu

Čika Vučić voli decu i ne da da idu u zatvor, pogotovu ako su članovi omladine DS-a, kao ovaj mali iz Filološke gimnazije. Rešio je čika Aleks da decu abolira. Uopšte ga, po običaju, ne zaustavlja zakon, koji ne prepoznaje aboliciju za prekršaje, već samo za k r i v i č n a dela. On abolira i od prekršaja. Istina, nikad ne abolira nikog od prinudnog izvršenja, tada institucije samo rade svoj posao.

Drugo je, međutim, nešto u pitanju.

Roditelji, ako nisu budale, a obično jesu, treba deci da objasne šta je vlast i šta je borba za vlast i da tu milosti nema. Priča da je neko gađao policiju nečim, ali je inače dobar đak i dobro dete su budalaština. Niko ne hapsi lošu decu, biti loš nije prekršaj, nego se hapsi za delo. To što je najslađi u razredu nije razlog da može nekažnjeno da radi šta hoće.

Isto tako, ako su deca spremna da uzmu vlast tučom, i to je u redu. Hiljade godina ljudske istorije svedoči da se vlast i tako može dobiti, ali onda nema, kad te dohvati murija: „Mama, tata, drugovi, pomagajte“! Kad si baja da se *určiš na ulici, budi baja pa se *urči i u policiji, istražnom zatvoru i kod tužioca. Silni i samouvereni, posle prvog šamara suze liju i zovu mamu, tatu, drugove, čika Đilasa i čika Boška da im pomognu.

Dalje: deca se, od predmaturskog uzrasta, uče da se k u r v a j u. Šatro grde i Vučića i opoziciju što zloupotrebljava mlade (ovaj mali se sam zloupotrebio, bio je u omladini Ds-a), ali deca ne idu ispred sedišta SzS da se deru, nego ispred policije, čime se jasno svrtavaju na stanu SzS. Uče se da budu mali licemeri i nije to loše, koristiće im u budućnosti ako ostanu u Srbiji.

Rekoh davno: ko misli da deca i mladi treba da odlučuju o nečemu, jer su oni, ‘ebi ga, naša budućnost, neka to prvo provežbaju kod kuće, tako što će dati deci da raspolažu kućnim budžetom, jer – mladi znaju najbolje! Nemoj da im odmah daju državu u ruke, nego prvo porodičnu kintu.

Piše: Milan Milenković

1 Komentar

  1. Sram te bilo za tekst!Ti nisi Milan Milenkovic!Ti si jedna sramota i dupeulizica!Sta ti znas o Beogrdaskoj deci mangupe jedan bezobrazni?

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.