“KC Pančevo neće dobiti ime po Glogovcu jer nije dovoljno njihov”

Novinar portala PančevoSiTi Nenad Živković, koji je nakon govora koji je održao na protestu u Pančevu izložen uvredama lokalne televizije, rekao je da Kulturni centar Pančeva, iako je najavljeno, neće dobiti ime po glumcu Nebojši Glogovcu.

Mediji danas pišu da, iako se najavljivalo da bi Kulturni centar Pančeva mogao da ponese ime Nebojše Glogovca, to se na kraju nije desilo, jer takav predlog nije ni podnet u formalnom smislu.

Novinar portala PančevoSiTi Nenad Živković, koji je nakon govora koji je održao na protestu u Pančevu izložen uvredama lokalne televizije, rekao je da nije prvi put da ga predstavnici lokalne vlasti napadaju i naglasio je i da Kulturni centar Pančeva, iako je najavljeno, neće dobiti ime po glumcu Nebojši Glogovcu, jer on “nije dovoljno njihov”.

“To je gradski, ali i nacionalni skandal prve vrste. Kada je Nebojša Glogovac umro, tadašnji gradski većnik za kulturu, kojeg ja zovem ‘Mikinim sestrićem’, najavio da je na hitnom sastanku s gradonačelnikom, doneta odluka da Kulturni centar ponese naziv preminulog glumca, međutim, to se nije desilo, a i neće, iz političkog, da ne kažem, politikanskog razloga, jer Glogovac nije dovoljno njihov, bio je čak na suprotboj strani”, kazao je Živković za N1.

To što je bio veliki glumac, dodaje, ipak nije dovoljno veliki razlog za gradske vlasti.

Prema rečima Živkovića, vladajuća elita je uspela “vrlo suptilnim nitima” da podeli društvo.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. u 49. godini života posle kraće bolesti.

N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Anti-SPAM Test *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.