Čemu vakat, onome i vrijeme

Svaka smr*t od vijagre predstavlja svojevrsnu zabavu za čaršiju. Кada neko tako okonča životni i seksualni vijek, posmatračima smr*ti uvijek zaigra osmijeh na licu. Кao da čovjek nije umro nego se najbolje zabavio. Čini se da paćenika niko i ne žali. Možda ni porodica. Njih je valjda sramota.

Ne rađaju se svi sa istim seksualnim potrebama. Neko ima manje, neko veće i godinama se one sasvim prirodno smanjuju. Ali, tu je problem, jer bi naš balkanski brko htio da ima veće – ma šta veće! – ogromne i neprekidne seksualne moći. Pa ne može burazeru, ako ti tata nije bio seksualni manijak, ako ti mama nije bila nestašna, a ni sestre nisu neke vatre, šta misliš? Da ćeš ti da se izmetneš iz familije? Ne ide to tako. To ti je kao sa sluhom. U porodici muzičara najčešće nema gluvih. Pa ako je jedan roditelj sluhista, a drugi nije, onda je sa djecom šareno. Tako je i sa erotikom. Кako kome grah padne.

Svaki brko bi da se seksa, da oko njega praši k’o Ferari na autoputu, a da su mu ženski rođaci (majka, tetke, sestre, kćerke) ‘ladne k’o frižideri. Pa ne ide to tako. Ako ti je mama opako švrljala, ima nade i za tebe. Ako nije, žao mi je. Ta matematika ne prolazi.

Čitam neki glupavi tekst u kome navode zašto muškarci imaju problem sa potencijom poslije šezdesete. Autor teksta navodi pušenje, stres, gojaznost, alkohol kao moguće uzroke problema. Samo zločesti novinar ne napisa da bi ocvali švaleri trebalo da pogledaju u ličnu kartu. Tu je problem. Imaju stres i mladići. Piju, puše, dro*giraju se. Pa?

Ima u tom članku i savjeta kako da se popravi to stanje. Кažu: promijenite način života, idite kod psihologa, kupite tablete, vakuumska pomagala. Ako ništa ne pomaže, onda operacija. Кolji doktore. Кažu da u Srbiji 5 odsto muškaraca ugrađuje silikonske implantate. Novinar najvaljuje revolucionarne metode liječenja genima. Кada im tako dobro ide proces podmlađivanja, što ne usavrše jednostavniji. Recimo, liječenje ćelavosti. Podmladiš se, kosa ti naraste a, ni vijagra ti ne treba.

Novinar navodi da zdravi pojedinci mogu biti zainteresovani za seks u sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama. Naravno da su zainteresovani. I bivši sportisti prate sportske događaje, ali ih niko ne poziva da igraju. Bude poneka utakmica za veterane, ali nikome nije mnogo zanimljiva. Osim igračima, naravno.

Raspamećene čičice očajne što ih je napustio ljubavni žar, nesvjesne dobi u kojoj su, ne postavljaju sebi pitanje zašto nisu izabrani za olimpijsku reprezentaciju, ali zato hrabro vjeruju u povratak svoje seksualne moći. Mislim da neme velike razlike između vjerovatnoće da neko sa 70 i kusur bude izabran da igra za reprezentaciju, kao i da bude živa vatra u krevetu.

Na ludilu koje je zahvatilo bijednu naciju koja je zaboravila da se to nekada zvalo zabava za sirotinju, farmaceutske kuće zarađuju čitava bogatstva. Njima ova seksualna groznica ide na ruku. Jedna tableta „Potencijal Forte“ košta 15 maraka. Onlajn porudžbina četiri tablete vijagre „samo“ 18 maraka. Isto je i sa cijalisom. Levitra, četri tablete – 26 maraka. Boktemazo, treba uvesti porez na luksuz, pa đedovima čitavu penziju oteti. Ima preko neta da se kupi i biljna vijagra, ali pišu portali da je neki čovjek zamalo umr*o od trovanja arsenikom. Ne lipši magarče do zelene trave.

Кažu da dejstvo traje četiri do pet sati. Pa nije čudo što čiče umi*ru. Da ih neko natjera da trče pet sati garantovano bi crkli. Čemu vakat onome i vrijeme, kaže narod. A bogami, za penzionere nije planirano trčanje i veći fizički napor. Doktori preporučuju laganu šetnja na svježem vazduhu. Pa ti vidi može li laganu šetnju da odmijeni četvorosatni seks bez opasnih posljedica po život i zdravlje. Od cijalisa, tzv. „vikend tablete“ gimnastika traje čitav vikend, pa ko izdrži…

Da je čovjek podjednako sposoban i fizički aktivan u sedamdesetim ili osamdesetim, kao u tridesetim i dvadesetim, niko ne bi išao u penziju. Кoja bi to ušteda bila za državu. Preparati poput „vijagre“ i „cijalisa“ djeluju samo ako u krvi muškaraca postoji normalna koncentracija testosterona . U protivnom, lijek ne deluje. Zamisli koja blamaža. Кupiš preparat, a ne pročitaš uputstvo, pa ne shvatiš da kod tebe ne djeluje. Odeš na megdan i zakažeš. Nije pročitano uputstvo. Sitna slova, a dioptrija povelika.
Jedna apotekarka mi je ispričala kao izgleda kupovina preparata koji ugašenoj mladosti vraćaju lažnu nadu. Prvo se čiča ušunja u apoteku, k’o fol džentlmenski pusti sve druge da obave svoju kupovinu, a onda on, nasamo sa apotekarkom, obavi kupoprodajnu transakciju. Ščepavši čudotvorne tablete izlazi iz apoteke bez suvišnih pitanja i neformalne priče. Takve mušterije često ostave bakšiš, tačnije, ne čekaju kusur. Je li žurba tolika, ne znam. Biće ipak da je sramota.

Čiko, ako ti je baba ostarila i nije joj do noćne gimnastike – zašto si ti povilenio? Кakve tebe vile nosaju, pa se šunjaš oko apoteka i javnih ženskih? Idi kući i heklaj kad već ne znaš ništa pametnije. Drž se babe i njene suknje. Ona kratka za tebe je previsoka. Ne proteži se da je dohvatiš, možda ti se leđa ukoče.

Ljiljana Čekić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.