Povodom jubileja HET-a: Dodijeljene nagrade najboljim osnovcima

U prostorijama Hidroelektrana na Trebišnjici danas su dodijeljene nagrade pobjednicima literarnog konkursa na temu „Tebi što pojiš i hraniš – besmrtna ljepotice“ i likovnog konkursa na temu „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“.

Konkurs je organizovan povodom obilježavanja pola vijeka Hidroelektrane „Trebinje 1“, a raspisali su ga Hidroelektrane na Trebišnjici i glavni medijski pokrovitelj Centar za informisanje i obrazovanje Trebinje.

Učenica 9. razreda područnog odjeljenja u Lastvi Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Helena Brajić osvojila je prvu nagradu na konkursu za najbolji literarni rad, drugo mjesto podijelili su litararni radovi Helene Ivelja, učenice 6. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Mie Mijanović iz 8. razreda škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Miljani Marić, učenici 7. razreda područnog odjeljenja u Petrovom polju Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Helena Brajić kaže da joj ova nagrada mnogo znači i veliki je postrek za prijavljivanje za naredne literarne i likovne konkurse.

„Veliko hvala Hidroeletranama na Trebišnjici i mojim nastavnicima iz škole u Lastvi. Nije mi bilo teško da napišem sastav, jer mi je otac od malena usadio veliku ljubav prema ribolovu, jer živim uz rijeku u Lastvi. Opisala sam sve ljepote rijeke Trebišnjice i šta njeno bogastvo predstavlja za naš kraj i Hercegovinu“, istakla je Brajićeva.

Za najbolji likovni rad na temu „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“ prvu nagradu osvojio je Sergej Mandić, učenik 3. razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“, drugonagrađena je Jana Musić iz 4. razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Momčilu Ćaćiću iz 5. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Sergej Mandić kaže da je veoma ponosan što je dobio nagradu.

„Nagrada mi mnogo znači, jer volim crtanje. Nacrtao sam rijeku Trebišnjicu i most, kuće, zgrade i patke. Dobio sam laptop i hvala Hidroelektranama na Trebišnjici na ovako lijepoj nagradi“, naveo je Mandić.

Nagrade učenicima danas je uručio Gordan Mišeljić, generalni direktor HET-a, koji je istakao da konkurs za osnovce pokazuje samo dio odgovorne politike ovog eneregetskog preduzeća prema svim građanima Trebinja.

„Drago nam je što se na konkurs prijavio veliki broj djece i što smo prigodnim poklonima nagradili našu talentovanu djecu“, rekao je Mišeljić.

HET je nagradio autore tri najbolja literarna i likovna rada laptop računarima, tabletima i kompletima školske lektire.

Posebnim poklonom – kompletom nastavnih učila u vrijednosti od 300 KM, nagrađen je kolektivni likovni rad djece sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Na literarni i likovni konkurs povodom jubileja HET-a pristiglo je ukupno 246 radova, od čega 188 likovnih i 58 literarnih.

Dospjele radove ocijenivali su članovi literarne i likovne komisije, na čijem čelu su bili Novica Telebak, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Trebinje i urednik izdavačke djelatnosti Književne zajednice „Jovan Dučić“ Trebinje i mr Vladimir Kosić, redovni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje.

Izvor: radiotrebinje.com

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.