“Pošte”: Uvodi se poštarina od 1,8 KM po neevidentiranoj pošiljci!

Obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, prilikom uručenja koštaće primaoca 1,80 KM poštarine po pošiljci, saopšteno je iz preduzeća “Pošte Srpske”.

Preduzeće je donijelo Odluku da sve obične pismonosne pošiljke u uvozu koje sadrže robu, u toku prenosa evidentiraju pojedinačno.

To znači da će Pošte Srpske sve pismonosne pošiljke sa robom koje prispjevaju neevidentirane, od momenta preuzimanja pa do uručenja primaocima pojedinačno evidentirati, te na taj način povećati sigurnost u prenosu navedenih pošiljaka.

– U proteklom periodu Poštama Srpske su dolazili upiti i reklamacije vezano za neuručenje međunarodnih običnih pismonosnih pošiljaka sa robom u uvozu, za koje se ne može utvrditi na području kojeg operatera je dolazilo do njihovog gubitka. Pojedinačnim evidentiranjem ovih pošiljaka pod nadležnošću Pošta Srpske, otkloniće se sumnja da do njihovog gubitka dolazi na području koje svojom mrežom pokrivaju Pošte Srpske – navodi se u saopštenju preduzeća Pošte Srpske.

U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima.

Na osnovu svega navedenog proizilazi da se na ovaj način povećava kvalitet pružanja usluge, a što je primarni cilj i korisnicima usluga i Poštama Srpske.

– Napominjemo da se pojedinačno evidentirane pošiljke, ova poštarina se neće naplaćivati, kao ni za obične pismonosne pošiljke koje ne sadrže robu – saopšteno je iz Pošta Srpske.

Izvor: srpskacaffe.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.