BORBA KOJA TRAJE VEĆ PET GODINA: Željko Vulić dobio sistem u RS na Sudu

Banjalučanin Željko Vulić dobio je pravnu bitku protiv Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a u predmetu „Grand trejd“ i to nakon pet godina mukotrpne borbe, tako je ustvrdio Banjalučki okružni sud u Banjaluci.

Vuliću su ovih dana stigle dvije presude pomenutog suda. Jednom presudom su poništeni lokacijski uslovi za Radišićev „Grand trejd“, a drugom se ovoj firmi ukida Odobrenje za građenje.

Suština ovih presuda je u tome da poništavaju obje dozvole kojima su obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata, koje su izdate bez njihove saglasnosti.

Inače, Željko Vulić široj javnosti poznat je zbog slučaja Picin park. Njegov posjed, tik uz velelepnu zgradu Grand trejda, postao je simbol za borbu protiv nepravde i korupcije u Banjaluci.

Protesti šetača za očuvanje Picinog parka održavali su se duži vremenski period tokom 2013. godine, pa je ovo vrijeme ostalo upamćeno kao period dizanja glasa protiv nepravde sa kojom su građani Banjaluke bili suočeni. Jedan od simbola tih protesta bio je i Željko Vulić.

Premlaćivan, više puta hapšen, smješten u psihijatrijsku kliniku…. Fotografije bagera koji prekopavaju njegov posjed i borbe protiv kordona policije tih su dana obilazile region.

Vulić je tokom protesta nastojao sačuvati prilaz svojoj kući, a mnogi građani i šetači su ga podržali.

Vuliću je odmah nakon ove presude upućen poziv u Ministarstvo kako bi se raspravljalo o dodjeli novih lokacijskih uslova.

 

Sam Vulić od sastanka ne očekuje ništa, ali je zadovoljan sudskim presudama.

Izvor: Elvir Padalović / Buka

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.