Saopštenje za javnost Udruženja taksi prevoznika – TREBINJE TAXI

Danas je na našu mejl adresu stiglo Saopšenje Udruženja taksi prevoznika – Trebinje Taxi, čiji sadržaj prenosimo u cjelini.

Povodom najava o osnivanju nove privatne taksi firme u Trebinju, o čemu smo poslednjih dana mogli da se informišemo u medijima, želimo da se Saopštenjem obratimo javnosti i čelnim ljudima grada Trebinja.

Osnivanje nove taksi firme sa većim brojem vozila, zabrinulo je sve taksi prevoznike u Trebinju i članove Udruženja taksista, koje trenutno broji 35 članova i među kojima su mnogi borci prve kategorije, a više od polovine su hranitelji i jedini zaposleni u svojim porodicama. Činjenica je da se nažalost u Trebinju godinama smanjuje broj stanovnika, a da se sa druge strane broj taksi prevoznika stalno povećava. Grad Trebinje je prvo sa 35 povećao broj dozvola za taksi prevoz na 40, a sada na čak 45, i mi smo zbog toga protestvovali protiv Odluke Skupštine grada Trebinja o povećanju broja taksi prevoznika.

Na sastanku sa predstavnicima grada Trebinja od nas je zatraženo da izmirimo sve zaostale poreske obaveze, da kupimo nove taksimetre, da vozila označimo magnetima i da uvedemo treću smjenu kako bi građani i turisti imali potpunu uslugu dostupnu 24 sata. Sa druge strane grad Trebinje se obavezao da će vratiti broj prevoznika na 35.

Mi smo pokazali maksimalnu odgovornost i ispunili sve ono što je gradska administracija od nas zahtjevala, ali nažalost poslednje najave otvaranja nove firme za taksi prevoz govore da grad Trebinje nije ispunio svoj dio obaveza! Osnivanje nove firme za taksi prevoz u Trebinju, za koju ne znamo ni čiji je osnivački kapital, ni ko stoji iza nje i sa kakvim namjerama, zabrinula je sve lokalne taksiste i članove Udruženja. Strahujemo da će nova firma ugroziti rad i egzistenciju postojećih 35 taksi prevoznika, a posebno nas zabrinjavaju najave da će firma povećati broj vozila kako bi u potpunosti preuzela sav taksi saobraćaj u Trebinju. To bi ugrozilo posao i egzistenciju ogromnoj većini članova Udnłženja.

Od grada Trebinja tražimo da se pridržava dogovora koji je postigao sa Udruženjem taksi prevoznika u Trebinju, i da ne povećava broj dozvola sa ranije utvrđenih 35.

Tražimo da se organizuje hitan sastanak sa predstavnicima gradske uprave kako bi se riješili svi nesporazumi, dileme i problemi, ili će u suprotnom Udruženje taki prevoznika biti primorano da organizuje protest upozorenja i kratkotrajnu blokadu centralnih gradskih ulica, kako bi se skrenula pažnja na njihov problem.

Iskreno se nadamo da će biti razumijevanja i da će 35 članova Udruženja taksi prevoznika grada Trebinja da kao do sada savjesno i odgovorno radi svoj posao, na zadovoljstvo svih građana. gostiju i turista i tako obezbijedi egzistenciju svojim porodicama.

Udruženje taksi prvoznika – Trebinj Taxi

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.