Plate da budu kao na zapadu

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je prvi pregled sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ zaključen i druga tranša sredstava povučena, te da Srpska izvršava svoj dio obaveza.
„Srpska izvršava svoj deo posla, iako uopšte nisam optimista kada je rijč o ovoj godini, jer je izborna, da će bilo šta posebno biti realizovano, ali pri tome mislim na ostale nivoe vlasti – BiH i Federaciju BiH“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Zalužanima kod Banjaluke i naglasila da za Srpsku nema ništa problematično sa MMF.

Ona je navela da su aktivnosti sa MMF redovne i da će narednih mjeseci biti održani sastanci.

Odgovorajući na pitanje novinara da prokomentariše dio iz izvještaja MMF koji se odnosi na migracije stanovništva, ona je istakla da su migracije trend u regionu ali da svakako stvari treba popravljati, te da Vlada Srpske već radi na tome.

Ona je navela da kvalifikovana radna snaga mora biti dobro plaćena i da se zato Vlada Srpske usmjerila na realni sektor.

„Podstakli smo poslodavce i sindikat i zajednički došli do određenih rješenja da u realnom sektoru moraju biti poboljšane stvari i povećane plate za dobre majstore i radnike. Plate moraju biti konkurentne bar donekle platama u zemljama gdje odlaze naši radnici“, istakla je Cvijanović.

(Agencije)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.