Nove linije udvostručavaju broj putnika na aerodromu u Mostaru

Uvođenjem dugonajavljivanih linija za Dizeldorf i Štutgart te uspostavljanjem redovne linije za Zagreb aerodrom Mostar ove godine planira udvostručiti broj putnika. Pored toga, nastavlja i pregovore oko linija za Beograd i Istanbul.

Direktor tog aerodroma Marin Raspudić kazao je kako je primjetna velika zainteresovanost za letove prema njemačkim gradovima koje će aviokompanija “Eurowings” započeti 16. maja te pozvao građane da koriste te linije, napominjući kako iz Dizeldorfa i Štutgarta imaju konekciju za sve gradove svijeta.

– Što se tiče cijena, linija je izuzetno povoljna i vjerujemo da će to prepoznati privrednici Grada Mostara, dijaspora, turisti, kao i svi građani Hercegovine – kakao je Raspudić.

Dodao je kako je provedena procedura za uspostavljanje redovne linije za Zagreb, da su obezbjeđenja potrebna sredstva te da i ta linija, takođe, treba krenuti u mjesecu maju.

– To ćemo zvanično objaviti nakon završnih razgovora sa “Croatia Airlinesom”, ali možemo sa sigurnošću reći da linija za Zagreb kreće u maju – potvrdio je Raspudić.

Kazao je kako su u toku pregovori i za uspostavljanje linija za Beograd i Istanbul, ali da to još uvijek nije dogovoreno.

Govoreći o tome da li Mostarski aerodrom može biti alternativa Sarajevskom, pogotovo u zimskim mjesecima, rekao je kako se aerodrom u Mostaru nalazi u okruženju kvalitetnijih, jačih i boljih aerodroma (Sarajevo, Split i Dubrovnik) te da o tome odlučuju aviokompanije.

U krugu aerodroma u toku je i izgradnja objekata Uprave za indirektno oporezivanje BiH i Granične policije BiH koji će, kako je rekao, obezbediti da Aerodrom Mostar bude adekvatan međunarodni prelaz.

Fena

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.