Banka im otpisala 82.500 KM stambenog kredita

Teška životna borba Đukića iz Kuljana nije ostavila ravnodušnim rukovodstvo Addiko banke, koje je odlučilo da im otpiše sav preostali stambeni kredit u iznosu od 82.500 maraka.

Podsjetimo, kako je “EuroBlic” ranije pisao, od novembra prošle godine život Dragane (35), Radijana (33), Sare (10) i Jovana (2,5) promijenio se iz temelja: dječaku je otkrivena leukemija, a tri mjeseca kasnije, zbog stresa i brige, Radijan je jedva preživeo pucanje srčane aorte.

Uprkos teškoj situaciji, Đukići su sve vrijeme redovno otplaćivali rate kredita, bez ijednog dana kašnjenja.

– Imajući u vidu zaista teško stanje u kojem se porodica Đukić našla, odlučili smo da pomognemo i u potpunosti im otpišemo stambeni kredit. Željeli smo im barem na ovaj način olakšati liječenje djeteta – kaže Mario Ivanković, direktor Addiko Banke a.d. Banjaluka.

Ivanković ističe da, u skladu sa mogućnostima, nastoje pomoći različite projekte i aktivnosti, kako bi unapredili lokalne zajednice u kojima djeluju.

– Iako uglavnom djelujemo kolektivno, pomaganjem institucija i organizacija, ovaj smo put odlučili napraviti izuzetak, imajući u vidu zaista specifične okolnosti u kojima se naš klijent, Radijan Đukić, našao – navodi Ivanković.

Radijan i Dragana su sa olakšanjem primili vijest da im je Addiko banka otpisala cijeli kredit.

Kažu, bez obzira na tešku situaciju u kojoj su se našli i na velike troškove liječenja, uvijek su pronalazili načine da rate otplaćuju na vrijeme.

– Hvala Addiko banci što su nam izašli u susret i otpisali kredit. Riječ je o zaista velikom iznosu i neizmjerno smo im zahvalni na ovom plemenitom gestu. Ne znam kako bi otplatili kredit da nam nije otpisan. Moje liječenje i liječenje djeteta košta mnogo i zbog toga smo neizmjerno zahvalni svim ljudima dobre volje koji su nam dosada pomogli kao i onima koji nam nude pomoć. Nekako nam je i lakše u ovim teškim trenucima kad znamo da imamo prijatelje i da smo okruženi humanim ljudima – kaže Radijan.

Đukići su u kraju poznati kao vrijedna i poštena porodica, koja živi od svog truda i rada.

Iako se Jovan i Radijan trenutno oporavljaju, njihova borba još uvijek traje.

– Svakog ponedeljka Joco vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira – priča majka Dragana i dodaje da dječak naredne dvije godine mora da pije lijekove koji mjesečno koštaju 90 evra.

Radijan, iako je dobro podnio zahtjevnu operaciju u Kliničkom centru Vojvodine, teško se kreće.

Ova porodica nema nikakve prihode – Dragana ne može da radi jer Jovana stalno vodi na pretrage, a i non-stop mora da bude suprugu pri ruci.

Djevojčica Sara je uz majku, oca i brata i pomaže koliko god joj njene mlade godine to dozvoljavaju.

EuroBlic

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.