Koliko seksa bi trebalo da imate prema vašim godinama? (FOTO)

Većina parova se pita da li imaju normalan seksualni život i koliko odnosa je dovoljno? Stručnjaci sa Instituta ‚‚Kinsey“ pronašli su odgovor u novom istraživanju gdje kažu koliko seksualnih odnosa treba da imate prema vašim godinama.

Iznenadiće vas podatak da mladi ljudi, u dobi između 18 i 29 godina, seks imaju u prosjeku 112 puta godišnje, što je u prosjeku dva puta sedmično.

Osobe u dobi između 30 i 39 godina imaju seks 86 puta godišnje (1,6 sedmično), dok parovi u 40-im godinama imaju odnose 69 puta godišnje.

– Kako starimo tako se povećavaju šanse da obolimo od nekih hroničnih bolesti što negativno utiče na učestalost i kvalitet seksualnih aktivnosti – navodi se u studiji.

Iznenađujuće je što stručnjaci nisu istražili koliko seksualnih odnosa imaju ljudi stariji od 50 godina. Ranije istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta ‚‚Manchester“ analizirali su komentare osoba u dobi od 50 do 90 godina i zaključili da i ovi parovi uspjevaju da održe seksualni život, uprkos zdravstvenim preprekama.

aj vamo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.