Šest žena završilo u Hitnoj: Sukobili se specijalci MUP-a i mještani

U mjestu Kruščica kod Viteza rano jutros došlo je do sukoba između specijalaca MUP-a Srednjobosanskog kantona i mještana koji su željeli spriječiti gradnju mini hidrocentrale na rijeci Kruščici.

 Kako saznajemo, mještani su jutros oko 5 sati u znak protesta blokirali put Vitez – Kruščica kada su stigle radne mašine, te je policija intervenisala kako bi sklonila ljude sa puta i omogućila prolaz mašinama do mjesta gradnje.Mještani su specijalcima pružili otpor i tu je, kako pričaju svjedoci, došlo do opšteg meteža.

Navodno se na putu okupilo 40-ak osoba koje su odbile da se sklone. Prema riječima prisutnih, specijalci su ih udarali i tukli, a navodno je i šest žena završilo u Hitnoj pomoći, dok ima i privedenih osoba.

Kako nam je potvrđeno iz policije, sve je trajalo oko sat.

– Pripadnici MUP-a ljude su premjestili s puta, kako bi se oslobodila putna komunikacija i nesmetan prolaz, što je zakonska obaveza policije. Oni su svakodnevno upozoravani da je do togla moglo doći. Nekoliko mještana je nakon incidenta dovedeno u Policijsku stanicu Vitez. Informacije o povrijeđenima ili upotrebi sile zasad nemamo – kazali su nam iz policije.

Izvor: faktor.ba

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.