Dvostruka radost za porodicu Kraljević: Dvije snahe se porodile isti dan

Dvostruka radost za porodicu Kraljević: Dvije snahe se porodile isti dan

TREBINJE – Rođena braća Miodrag i Miloš Kraljević postali su u istom danu očevi i stričevi, jer su se njihove supruge Nikolina i Slađana porodile u trebinjskom porodilišu isti dan i na svijet donijele dvije zdrave bebe – dječaka i djevojčicu.

Obojici braće su ovo prvenci, ali ovo nisu prve prinove u kući Kraljevića. Miodrag i Miloš imaju brata koji već ima troje djece. Nadaju se Kraljevići prinovama i od njihove sestre koja se uskoro udaje.

Iako se njihovi termini za porođaj nisu podudarali, dvije jetrve su se porodile istog dana, jedna ujutro, a druga naveče u nedjelju, pa se Nikolina iznenadila kada je ugledala svoju jetrvu u porodilištu.

Kod Kraljevića je, kažu, slavlje zbog rođenja djevojčice tek počelo kada su im javili da se porodila i Slađana i na svijet donijela zdravog sina. „Srećne smo, našoj sreći nema kraja“, rekle su one. Nikolina je, kaže, trostruko srećna, jer, osim što je postala majka i strina gotovo istovremeno, postala je i tetka, jer joj je prije nekoliko dana bratova žena rodila bratića.

„Ovo je zaista idilična slika, jer smo u jednom danu dobili dvije zdrave i normalne bebe, koje su na svijet došle prirodnim porođajem. Djevojčica je teška 3.950 grama i 57 centimetra duga-čka, a dječak je nešto manji i lakši sa 3.050 grama“, kaže Srdan Lugonja, načelnik Gineko-loško-akušerskog odjeljenja trebinjske bolnice.

Slika, međutim, nije tako idilična kada je u pitanju broj poroda u Trebinju, gdje je do 22. avgusta zabilježeno 220 poroda, što je ista brojka kao i prošle godine, ali se broj poroda već nekoliko godina smanjuje.

Izvor: Vesna Duka/Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.