Javna rasprava o investicijama do 2022: Vrijednost planiranih projekata porasla na 139 miliona KM

U sali Skupštine grada danas je održana javna rasprava o nacrtu Srednjoročnog plana kapitalnih investicija 2017-2022. godine.

Šestogodišnji plan kapitalnih ulaganja u nacrtu je usvojila Skupština grada Trebinja na prvoj tematskoj sjednici, koja je održana polovinom ovog mjeseca.

Prema usvojenom nacrtu u Trebinju se do 2022. godine u izgradnju, nabavke i sanacije privredne, saobraćajne, komunalne i druge infrastrukture, objekata i javnih površina planira investiranje više od 129 miliona KM – iz budžeta grada, kredita, donacija i grantova, te sredstva javnih preduzeća.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, današnja javna rasprava nije ponudila nove prijedloge – jer su se komentari učesnika odnosili na projekte koji su okvirno već dio nacrta ili investicije manje vrijednosti od 50.000 KM, koji po kriterijama ne mogu biti dio ovog dokumenta.

„Međutim, od tematske skupštine do danas bilo je određenih sugestija koje smo prihvatili i ukupan iznos investicija predviđen nacrtom sada je već porastao na oko 139 miliona KM. Određeni dio projekata uvršten je i opciono, biće obrazložen u narativnom dijelu dokumenta, ali će se realizacija planirati tek kad se obezbijedi i izvor finansiranja“, kaže Ćurić.

On očekuje da će do 1. septembra biti kompletiran prijedloga plana, a na skupštinske klupe bi trebalo da stigne do sredine narednog mjeseca.

RT

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.