Nebojša Vukanović uputio javno izvinjenje Ljubu Vukoviću

Budući da je Osnovni su u Trebinju obavezao Nebojšu Vukanovića da se javno izvini Ljubu Vukoviću, bivšem finansijskom direktoru HET-a, a u vezi presude kojom je zaključeno da je Nebojša Vukanović svojim radom na BNTV-u izazvao duševnu bol pomenutog, isti je juče uputio javno izvinjenje.


Ljubo oprosti

Pravedne i čestite trebinjske kadije, predvođene kadijom Osnovnog kadiluka Milenom Kundačinom, odlučile su da pored nekoliko hiljada maraka duševnih bolova dobrom Ljubu Vukoviću moram uputiti i javno izvinjenje na televiziji kako bi se njegova pravedna uznemirena duša smirila. Iako je Ljubo na sudu čak priznao da njegova kćerka živi, radi i ima svoju privatnu firmu u Londonu, pravedni kadija Milena zatražila je da se javno ponizim i uputim izvinjenje uglednom funkcioneru vladajuće stranke, dugogodišnjem finansijskom direktoru HET-a i predsjedniku Skupštine opštine Bileća. Kao legalista i zagovornik pravne države moram poštovati odluke čestitih trebinjskih kadija, pa nakon uplatnice na Ljubov skromni žiro-račun upućujem mu i javno izvinjenje.

Dobri i pošteni Ljubo,

Izvinjavam ti se prvo što si morao da se mučiš i sa nedostojnim iz niže klase sudiš, jer sam tvoje vjerne podanike obradovao viješću da si svoju kćerku školovao u Londonu, otvorio joj firmu „Vuković LTD“ u najelitnijem dijelu britanske prijestonice Fulamu, te pomogao da skromno riješi i stambeno pitanje. Možda si mogao i nju, kao i svu ostalu rodbinu i bliže Vukoviće do trećeg koljena, da zaposliš u elektro-energetski sektor, carinu, Poresku upravu, opštinu ili javne ustanove, ali ti je bilo žao Britanije nakon Bregzita pa si odlučio da njihovu posrnulu privredu pomogneš najboljim kadrom i zdravim investicijama. Englezi su nam uvijek bili braća, iskreni prijatelji i saveznici, pa ne treba sumnjati da će uzvratiti ako nema nekad bude teško. Nisam mogao odmah da shvatim krajnje domete tvoje žive diplomatske i privredne aktivnosti, pa sam naivno pomislio da zarad lične sigurnosti na vrijeme investiraš u Londonu i Velikoj Britaniji.

Oprosti Ljubo što si rukovođenje Bilećom formalno prepustio gomili neobrazovanih primitivaca, alkoholičara i dezertera, kako bi ti iz sjenke lakše mogao kontrolisati rodni grad. Izvini što radnicima opštine Bileća plate kasne nekoliko mjeseci, a doprinosi se ne plaćaju godinama. Praštaj i što su nezahvalne tekstilne radnice ponovo obustavile rad jer neće gladne i žedne po ovoj vrućini da rade 12 sati za 250 il 300 maraka, i nimalo ne cijene što si se ti, ali i tvoj brat narodni tribun Radovan, dugo mučili da privolite vizionara Dragana Vučetića da baš Bileću usreći reinkarnacijom Nikole Tesle Šnajdera.

Izvini pravedni Ljubo što si ti i tvoji kadrovi presušili bilećki Vodovod i gurnuli ga u stečaj pored onolikog jezera i najveće vještačke akumulacije na Balkanu. Malo je sposobnih i uspješnih kojima bi to pošlo za rukom, i koji bi u Sahari doveli do nestašice pijeska.

Praštaj što u bilećkom Domu zdravlja osim nekoliko tufera i gaza, te malo domaće loze za dezinfekciju, nema druge medicinske opreme, i što su tvoja spletkarenja svela zdravstvene usluge na nivo srednjovjekovnih travara i narodnih vidara.

Izvini moj dobri, pošteni i blagočestivi Ljubo što su od nesuđene Fabrike sintetičkih ulja ostale samo zidine, iako ste se ti i brat ti Radovan džaba mučili i dovodili Dodika da pred izbore 2010. sa Tupanjcem polaže onoliki kamen temeljac. Nažalost i ovaj se, kao i svi ostali, potrefio jalov, pa osim laži, mržnje i podjela i iz njega ne niče ništa korisno.

Izvini pravedni i skromni Ljubo što je nakaradni sistem koji predstavljaš više od 30 godina uništio i u prah pretvorio sve pred sobom, od Kovnice do Tepihare. Izvinjavao bih ti se i za patnje tvojih sugrađana i sunarodnika, koje si kao sudija prije rata slao u mostarsku Ćelovinu jer bi zapjevali o Kosovu i Milošu, ali bojim se da ne pretjeram jer bi o tvojim (ne)djelima mogao napisati novi Rat i mir.

Nadam se da je ovo moje javno izvinjenje dovoljno da bar malo zacijeliš tvoju osjetljivu i ranjenu dušu, ali i da čestite kadije povuku novčanu kaznu jer ti nisam na vrijeme i kako treba uputio izvinjenje.

Nebojša Vukanović

Izvor: nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.