Singl sedmice: Gatuzo

Štapin dinamita čiji fitilj ubrzano sagorijeva metaforički oslikava silinu, žudnju, žestinu kojom odzvanja i odjekuje novi singl grupe Gatuzo u proširenom sastavu. Naime, i ranije ubitačnom dvojcu (Damir Šiljo Trkulja i Goran Martinjak) koji je oduševljavao svojom kompaktnom energijom pridružili su se Jakov Kolega na basu i Stipe Mađor Božinović na trubi koji su proširili i značajno obogatili zvučnu sliku benda.

“Ima li te?” je aranžmanski raskošan, slojevit singl sa petog albuma u nastajanju koji postavlja pitanja direktno gospodinu Bogu, a samo postavljanje jeste odgovor  na stanje u kojem se naše društvo, u užem smislu, odnosno matera naša Zemlja, u globalu, nalazi. O tom postanju, krivom srastanju, poretku stvari koje su, ne lažimo se više, odavno otišle dođavola ključno pitanje je upravo ima li Nade (za sve nas)?

Jačina instrumentalne argumentacije a odsustvo prepotencije iliti pretencioznosti, iako je u pitanju tako velika zapitanost, čini ovu pjesmu izuzetnom. Njena potrebita ambicioznost kulminira u zauzdanim gitarskim solažama u kojima se sažima božansko i zemaljsko, kao u blagim munjama, a sve vrijeme je oplemenjena trubačkim bravurama koje pjesmi daju toplinu, te suptilno izražavaju emocionalnu dubinu teme koja, ionako, ponire u suštinu.

StereoArt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.