Da li je fejsbuk pomogao Hercegovcima oko broja prekršaja za prekoračenje brzine?

Ovih dana je na području Hercegovine najaktuelnija fejsbuk stranica bila „Gdje je radar Hercegovina“ na kojoj su se objavljivale dojave gdje se nalazi Ramer 10 i ostale radarske kontrole. I pored te  činjenice na području Policijske uprave Trebinje, od 20. aprila radarskim sistemom „Ramer 10“ evidentirano je 929 prekršaja, saopšteno je iz PU Trebinje.

Najviše evidentiranih prekršaja je u Trebinju – 539,  Bileći 151 i u Gacku 74 prekršaja. U Ljubinju je evidentirano je 68, u Berkovićima 57, a najmanje prekršaja je evidentirano u Nevesinju – 39.

Poređenja radi, prošle godine je na ovom istom području u 16 dana koliko je trajala akcija, Sistem zabilježio 1.643 prekršaja. Među najbrojnijim izdvojio se Grad Trebinje sa 705 evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine, odmah za njim je Opština Gacko sa 333 prekršaja. Najmanje prekršaja je evidentirano u Opštini Ljubinje – 39, u Opštini Berkovići evidentirano je 98 prekršaja, u Opštini Nevesinje 171 i u Opštini Bileća 297 prekršaja”

Poredeći ove podatke dolazimo do zaključka da je broj prekršaja manji za 714. Ako se uzme u obzir da su kazne u rasponu od 50 do 1.000 KM, možemo reći da je fejsbuk stranica uštedila od 35.00o do 700.000 KM građanima istočne Hercegovine.

 

Iz PU Trebinje su apelovali na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i propisanih brzina kretanja.

Leutar.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.