Poslodavac se odužio radnicima: Veselje na račun firme za Prvi maj

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su danas odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme. Program je spontan, kako se dogovore, baš kao i u radne dane, uvjerava poslodavac Dragutin Škrebić.

“Mislim da je davno vrijeme bilo da pokažemo da nije sve crno ima i svijetlih primjera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni”, kaže Dragutin Škrebić, poslodavac iz Teslića.

Ima ih skoro pet stotina. Šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas.

“Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovat proizvodnju u nas ima 60 -70 dana praznika i sve se stigne uradi se i opet redovno plate i sve redovno”, rekao je Rahman Bekrić, radnik.

“Imamo sve uslove čovjek šta god da mu kažemo on će nama to ispuniti. Mijenjala bih možda malko platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka”, ističe Aleksandra Janjić.

„Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim“, kaže poslodavac.

Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama plijenio je i pažnju prolaznika.

Ponosni su na teslićki primjer i ministri Srpske. Poslodavac i radnici su na istom cilju, a veseli ih i što dolaze iz iste partije.

“Želimo da u RS narednih godina bude sve više novih radnih mjesta, mislim da smo kao partija i član Vlade svih prethodnih godina davali tome vidljiv doprinos”, rekao je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva RS.

ATV

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.