Predavanje „Energetska obnova zgrada“ profesora Branislava Živkovića sa Mašinskog fakulteta iz Beograda

Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje, u saradnji sa Gradom Trebinje i Inženjerskom komorom Republike Srpske, organizuje predavanje prof. dr Branislava Živkovića sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na temu: „Energetska obnova zgrada“. Predavanje će se održati u Kulturnom centru Trebinje u srijedu 05.04.2017. sa početkom u 13.00 časova.

Fakultet za proizvodnju i menadžment je u završnici projekta „Energetske efikasnosti“ u toku koga je na polju energetske obnove i efikasnosti realizovano više aktivnosti od kojih izdvajamo: toplotnu izolaciju fasadnih zidova i međuspratne tavanske konstrukcije, ugradnju toplotnih pumpi i solarnog sistema i revitalizaciju sistema rasvjete ugradnjom LED rasvjete. Upravo na temu energetske obnove govoriće i profesor Branislav Živković, redovni profesor katedre za termotehniku na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Profesor Živković na Katedri za termotehniku radi od 1979. godine gdje kao predavač drži kurseve na osnovnim, master i doktorskim studijama. Tokom svoje istraživačke karijere boravio je na specijalizaciji u MVV – Mannheim, Njemačka kod H. P. Winkensa, jednog od najpoznatijih evropskih stručnjaka u oblasti daljinskog grejanja. Više mjeseci je boravio na specijalizaciji u “Lawrence Berkeley“, laboratoriji pri Univerzitetu u Kaliforniji, SAD. U odjeljenju za Primenjenu nauku, grupi za Istraživanje simulacijom na računaru, radio je na usavršavanju energetskih proračuna u klimatizacionoj tehnici.

Bogato iskustvo profesora Živkovića u oblasti termotehnike ogleda se u preko 80 publikovanih naučno-stručnih radova i u realizaciji preko 100 glavnih ili idejnih projekata termotehničkih instalacija u objektima različitih namjena. Vodio je 5 međunarodnih projekata i učestvovao u realizaciji još 8. Obavljao je funkciju zamenika Glavnog i odgovornog urednika časopisa KGH. Bio je gost-urednik u časopisu “Energy and Buildings”.

Leutar.net Predavanje „Energetska obnova zgrada“ profesora Branislava Živkovića sa Mašinskog fakulteta iz Beograda

http://www.fpm.ues.rs.ba/

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.