Sud u Hagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i šef bh diplomatije Igor Crnadak održaće vanrednu konferenciju za novinare. Prema saznanjima BN televizije Ivanić i Crnadak će saopštiti vijest iz Haga, koje se tiču revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije koju je po nalogu bošnjačkog člana u Predsjendištvu BiH podnio Sakib Softić.

Kako BN televizija sazanaje, Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je Izetbegovićevu reviziju po presudi tužbe BiH protiv Srbije, koja je neovlašteno podnesena.

Više detalja biće na vanrednoj konferenciji za novinare, koja će se danas održati u 16:00 časova u Banjaluci, u Kabinetu srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

Podsjetimo da je reviziju tužbe po presudi BiH protiv Srbije podnio Sakib Softić po nalogu bošnjačkog člana u Predsjendištvu BiH.

Iza te odluke nije stajalo Predsjedništvo, niti bilo koji organ zajedničkih institucija BiH, nakon čega je iz Međunarodnog suda pravde traženo od članova Predsjendištva BiH da se izjasne o podnesenoj reviziji presude po tužbi protiv Srbije.

Pojedinačno izjašnjavanje članova Predsjedništva je otišlo sudu u Hagu, iz čega se moglo zaključiti da ne postoji konsenzus po tom pitanju i da iza odluke ne stoji Predsjedništvo BiH kao kolektivni organ države.

Izvor: BN televizija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.