YouTube kanal ovog Banjalučanina prate milioni ljudi

YouTube kanal Home Science, koji uređuje i vodi Banjalučanin Vladimir Marić, objavljuje naučne eksperimente u ”kućnim” uslovima koji su veoma popularni kod online publike.

Marić je i vlasnik ovog kanala čiji video prilozi imaju milionske preglede. Eksperimente pravi i snima sam, a ideje uglavnom nalazi na internetu.

“Sve što je na mom kanalu već negdje postoji, uglavnom na YouTube-u. Ja pronalazim videe za koje mislim da su zanimljivi. Ti snimci su uglavnom amaterski, snimljeni mobilnim telefonima i lošeg su kvaliteta. Ja ih pokušavam snimiti na neki drugi način, da budu kvalitetniji i gdje će se na najbolji način vidjeti reakcija,” rekao je Marić za Taster.ba.

Za ovakve eksperimente i uspješno snimanje potrebnu su posebni uslovi, a ovaj entuzijasta iz Banjaluke snima ih u prostoriji koju je sam namjenski napravio za to.

“Ali najbolje bi bilo raditi ih na otvorenom, zbog raznih isparavanja prilikom reakcija i sagorjevanja,” objašnjava naš sagovornik.

Mnogi video snimaci koje je Home Science objavio imaju više od milion pregleda na YouTube-u (jedan skoro 30 miliona) pa je nezaobilazno pitanje: postoji li mogućnosi zarade na ovoj video platformi?

“Zarada na YouTube zavisi od više faktora: broj prikazanih reklama na videu, broj klikova na reklamu, zemlja u kojoj je video/reklama prikazana, sadržaj i dužina videa. Zavisno od gore navedenih faktora zarada na 1000 pregleda može iznositi od 1 dolar do 7 dolara”, navodi Marić i dodaje da je prosječna zarada uglavnom oko 1 dolar na 1000 pregleda.

O čemu se radi, uvjerite se sami na sajtu Home-science.com i YouTube kanalu gdje ćete naći mnogo nevjerovatnih naučnih eksperimenata, hemijskih rekacija ili optičkih iluzija. Između ostalog, možete naučiti kako napraviti 3D hologram u kućnim uslovima, kako proizvesti kristale soli, a tu je i poznati eksperiment sa Coca-Colom i mlijekom.

Izvor: Taster.ba

 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.