Završena mini DFA liga za Istočnu Hercegovinu!

Današnjim utakmicama kompletirana je „mini DFA liga“ za regiju Istočne Hercegovine. Danas smo dobili prvake regija u godištima 2005, 2008 i 2009, te tako kompletirali program zajedno sa već ranije završenom ligom za 2006 i 2007.

Prvaci Istočne Hercegovine u sklopu DFA lige za sezonu 2016/17 i oni koji će predstavljati regiju na završnom turniru u Sarajevu, 25. i 26. marta 2017. godine, su: FK LEOTAR 2 (2005), FK LEOTAR 2006 i 2007 u svojim godištima, a u godištu 2008 i 2009 šampion je FK LEOSTARS 1.

Današnje polufinalne i finalne utakmice donijele su dosta uzbuđenja i vrijedi napomenuti da je Sportska dvorana „Miloš Mrdić“ bila poprište svojevrsnog spektakla gdje bi realno govoreći na posjeti i broju gledalaca mogli da pozavide i ozbiljniji sportski kolektivi u BiH i RS.

Takođe važno je napomenuti visok nivo sportske kulture gledališta/roditelja i svih učesnika lige, a šampionima želimo da nas što bolje prezentuju u glavnom gradu BiH i eventualno obraduju sa titulom bar u jednom godištu.

2005

Planom predviđeno u navedenim godištima igrale su se polufinalne i finalne utakmice, kao i utakmice za treće mjesto pa je tako u godištu 2005 FK LEOTAR 2 bio bolji od FK LEOTAR 1 u polufinalu sa 6:1, dok je u FK HERCEGOVAC NIK PROM bio bolji od FK HERCEGOVAC NO MI sa 2:0. U utakmici za treće mjesto FK HERCEGOVAC NO MI je bio bolji od FK LEOTAR 1 konačnim ishodom 3:1, a u finalu je viđena prava poslastica gdje je FK LEOTAR 2 pobijedio FK HERCEGOVAC NIK PROM sa 2:0. LEOTAR 2 je postigao 2 brza gola na startu i to iz prekida, tačnije iz auta gdje su golove postigli Medan i Kolak te uspješno priveli utakmicu kraju i tako obezbijedili sebi plasman u na zavrni turnir.

2008

U godištu 2008 u polufinalu ekipa LEOSTARS 1 je prikazala dopadljiv fudbal slaveći visokih 5:1 protiv FK VIKTORIJA u polufinalu, a u drugom polufinalu FK LEOTAR 1 je slavio protiv FK HERCEGOVAC WILLIAMS sa 2:1. U utakmici za treće mjesto FK VIKTORIJA je slavila protiv FK HERCEGOVAC WILLIAMS sa 0:2, dok u finalnoj utakmici FK LEOTAR I FK LEOSTARS 1 nije bilo golova, a u izvođenju penala više sreće je imala ekipa FK LEOSTARSA 1, te su sa ukupnih 4:2 ostvarili plasman u Sarajevo na završni turnir.

2009

U godištu 2009 u polufinalu su se sastali FK LEOTAR 1 i FK HERCEGOVAC gdje je LEOTAR slavio sa ubjedljivih 4:0, a drugom polufinalnom meču sastali su se FK LEOSTARS 1 i FK LEOTAR 2 gdje je LEOSTARS 1 takođe uvjerljivo slavio sa 5:0 i plasirao se u finale. U utakmici za treće mjesto FK LEOTAR 2 slavio je protiv HERCEGOVCA sa 4:2. U finalu ista slika kao i u 2008. godištu. Ponovo rezultat nepopularan 0-0 i ponovo je četa nekada velikog talenta jugoslovenskog fudbala, Igora Joksimovića imala više sreće te ostvarila plasman u Sarajevo kroz penal rulet slaveći ukupno sa 3:1.

Organizatori i koordinatori koriste ovu priliku da se zahvale svim učesnicima kao i publici i lokalnim zajednicama Bileći i Trebinju koje su prepoznale ovaj projekat kao veoma bitan sa aspekta sporta gdje će djeca biti odvojena od kompjutera, igrica i sličnih stvari i početi voditi zdrav život.

Posebnu zahvalnost organizatori i učesnici duguju javnim ustanovama „TREBINjE SPORT“ i „KUTURNOM SPORTSKOM CENTRU BILEĆA“ i njihovim glavim operativcima gospodinu Milanu Jankoviću i gospođi Dariji Milidragović koji su se svojski potrudili i obezbijedili maksimalne infrastrukturne uslove, te time dali našoj djeci mogućnost za zdrav život i mogućnost zdravog razvoja, a sve u sklopu strategije gradova Trebinja i opštine Bileće koje su u sklopu svojih strategija prepoznali ovaj projekat kao jedan od ključnih koji vodi ka zdravom načinu života. Zahvuljujemo se medijskim pokroviteljima Trebinje lajvu, Hercegovina promo, E Trebinje, Bileća Sportu i Elta TV-u. Nama kao organizatorima ostaje da se zahvalimo na svemu i da izanaliziramo šta to može bolje, tako da u saradnji sa klubovima sve ovo dodatno podignemo i razvijemo što u konačnici i jeste cilj. Za prvu godinu DFA kao organizacija je i više nego zadovoljna.

Semjon Milošević – koordinator DFA lige za regiju Istočne Hercegovine

Izvor: bilecasports.blog.rs

Foto: Leostars

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.