Додијељен уговор о изградњи затвореног базена, први купачи већ у 2018.

Најбољу понуду за изградњу затвореног базена у Требињу дала је група понуђача – Интеграл инжењеринг из Лакташа, Интегра инжењеринг д.о.о. из Добоја и Херц градња из Требиња, чија је вриједност око 10.200.000 КМ.

Уговором о изградњи затвореног базена, који је потписан између Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/ као инвеститора објекта и групе извођача, предвиђено је да први купачи у овом објекту запливају већ средином 2018. године.

Базен ће се градити на основу ранијих грађевинских дозвола непосредно уз постојећи отворени олимпијски базен „Бање“, а у оквиру спортског комплекса Абазовина.

Имаће олимпијске димензије 50×25 метара, као и мали помоћни базен, а биће изграђен из властитих средстава ХЕТ-а.

На затворени пливачки базен у Требињу се чека већ деценијама, нарочито због Пливачког клуба „Леотар“, чији чланови посљедњих година биљеже знатне успјехе на такмичењима, а у зимском периоду одлазе на тренинге у сусједни Херцег-Нови или Дубровник.

Уз базен, како је пројектом предвиђено, требали би да се граде и туристички садржаји са смјештајним капацитетима, што ће, како је раније најављено, бити реализовано кроз јавно-приватно партнерство.

Извор: требињеливе.инфо

3 KOmentara

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.