ŠKOLSKI PSIHOLOG POMAŽE UČENICIMA DA IZABERU PARTIJU KOJA IM GARANTUJE POSAO

SRBIJA, 4.novembar 2015, (Njuz) – Psiholozi u srednjim školama, od ove godine, će naročitu pažnju obratiti na učenike završnih razreda i pružiti im svoju pomoć prilikom odabira političke partije koja im garantuje brzo zaposlenje.

– Učenici završnih godina se nalaze u periodu teških odluka jer se pred njima otvaraju mnoga pitanja vezana za budućnost. Školski psiholozi i pedagozi su tu da im pomognu, prepoznaju njihova interesovanja i kvalitete i preporuče im političku partiju koja predstavlja najbolje rešenje za njihovu egzistenciju – kaže ministar prosvete Srđan Verbić.

– Plan koji smo usvojili je prilagođen trenutnom stanju na političkoj sceni i tržištu rada, a učenicima će biti predstavljen u informatoru koji će sadržati sve ove podatke. Popisane su sve državne institucije, lokalne samouprave, javna preduzeća i političke stranke koje njima upravljaju. To nam daje jasnu sliku i srednjoškolcima garantuje lakši izbor prilikom izbora svoje buduće partije. Na ovaj način izbeći čemo da npr. elektrotehničar koji želi da radi u EPS-u odluči da se učlani u SPS, DS ili neku drugu partiju što bi dovelo do toga da on godinama čami na Zavodu za zapošljavanje i čeka posao u struci. Ovim potezom će svi biti na dobitku. Javna preduzeća će dobiti školovane kadrove, a mladi ljudi posao što će na kraju osigurati ostanak stručnjaka u zemlji – rekao je Verbić.

Srednjoškolci koji se odluče na upisivanje fakulteta neće ostati bez podrške, najavljuju u Ministarstvu prosvete. Oni obećavaju da će studenti vrlo brzo dobiti sličan informator, koji će biti dostupan na sajtu ovog ministarstva, a biće redovno ažuriran u skladu sa promenama partija na vlasti.

Moramo naglasiti da je u pitanju šala.

Izvor: njuz.net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.