Ko to leti na more avionom Vlade Republike Srpske?

Lijepo, toplo i sunčamo vrijeme izmamilo je i naše vrijedne pregaoce i trudbenike, ministre, moćnike i članove njihovih porodica, da se za vikend malo odmore od napornog posla, okupaju i osunčaju na Jadranskom moru. Tako je jutros avion „cesna“ Vlade Republike Srpske odletio sa Aerodroma „Mahovljani“ kod Laktaša do Makarske i Hrvatskog primorja.

Leutar.net Ko to leti na more avionom Vlade Republike Srpske?

Informaciju o letu objavio je na svom „fejsbuk“ profilu Ivan Begić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluke, i na osnovu objavljenih parametara vidi se da je let protekao bez problema i da se putnici vjerovatno već brčkaju u moru, kako bi iskoristili lijepo i sunčano vrijeme da poprave ten i malo se relaksiraju.

Leutar.net Ko to leti na more avionom Vlade Republike Srpske?

Postavlja se pitanje ko je to jutros odletio avionom „Cesna“ Vlade Republike Srpske u Hrvatsku na more i ko su sve putnici koji se drsko i bahato vozaju vladinim avionom o trošku građana koji iz budžeta plaćaju ogroman ceh bahatosti i luksuza moćnika i političara?

Poslao sam jutros upit Vazduhoplovnom servisu Republike Srpske i zatražko da mi dostave spisak putnika na ovom letu do Dalmacije, ali i svim drugim letovima i putnicima u ovoj i prošloj godinii, jer to nije državna tajna, a narod koji sve plaća mora da zna ko se vozika i gdje, o njegovom trošku. Ovo je samo jedna u nizu zloupotreba države, vladinih i javnih resursa, a portal Kapital i drugi mediji pisali su o brojnim letovima vladinih aviona čak i u pandemiji, do Rusije, Krfa, Italije, Švajcarske, Praga…

Leutar.net Ko to leti na more avionom Vlade Republike Srpske?

Ako ne odgovore u roku, do naredne sjednice, onda ćemo ovo pitanje aktuelizovati već na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, jer se moćnici, premijer i ministri moraju naučiti da su oni sluge i da moraju polagati račune narodu za sve što rade.

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće, jer je bahatost otuđene vlasti prešla sve granice!

Nebojša Vukanović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.