„Direktorica nezakonito sama sebi podigla platu“

Protiv Medihe S. (39) zvornička policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, kojim je tereti da je kao direktorica Kulturnog centra u Srebrenici zloupotrijebila položaj i nezakonito pribavila 14.595 KM, potvrdeno je „Nezavisnim“.

Policijska uprava Zvornik saopštila je navodeći inicijale da je osumnjičena da je u svojstvu direktorice javne ustanove u Srebrenici od juna 2017. do avgusta 2020. godine iskoristila svoj službeni položaj i ovlaštenje.

„Bez odluka Upravnog odbora javne ustanove naložila je računovodstvenoj službi da joj vrše obračun neto plate uvećan za određeni iznos, za šta je bespravno primjenjivala odluku Upravnog odbora te javne ustanove koja je glasila na ime drugog lica“, naveli su iz policije.

Dalje, kako su naveli, terete je da je u namjeri da drugome nanese štetu ili teže povrijedi njegova prava samoinicijativno promijenila rješenje o prijemu u radni odnos za jednu osobu.

„Prilikom toga je pod istim brojem i datumom izmijenila sadržaj rješenja i kao takvo ga potpisala i ovjerila službenim pečatom javne ustanove“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Podsjetimo da je i krajem prošle godine protiv Medihe S. zvornička policija podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da je kao direktorica Kulturnog centra u Srebrenici zloupotrijebila položaj pa je s računa te ustanove nezakonito  isplaćeno oko 8.500 KM.

To je, prema izvještaju, činila od 1. januara 2018. do 1. avgusta 2019. iskoristivši svoj službeni položaj i ovlaštenje i suprotno odredbama Statuta te javne ustanove.

Tada su je teretili da je bez odluka Upravnog odbora donijela više rješenja o isplatama novčanih sredstava s računa ustanove u iznosu od 8.541,85 KM.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.