Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

Za Radovana Viškovića, predsjednika Vlade Republike Srpske, mnogi bi rekli da je najbolji premijer ovog entiteta u istoriji.

Samo u ovog godini, jednoj od najtežih u poslijeratnoj Republici Srpskoj, Višković se svojim znanjem, stručnošću, iskustvom, nastupima i postupcima izdvojio kao jedan od najvećih.

Zato smo odlučili da se podsjetimo šta je predsjednik Vlade govorio i radio, a što ga stavlja u sami vrh lidera ovog entiteta.

Pa da krenemo od najaktuelnijeg primjera.

Smjene direktora

Višković je prvi predsjednik Vlade koji se obračunao sa direktorima javnih preduzeća koji ne rade svoj posao ili koji su oštetili preduzeća na čijem su čelu.

Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

I nedugo nakon što je poslao jasnu poruku, krenuo je i da je provodi na terenu. Pa je tako iz straha od Viškovićevog progona ostavku dao direktor Puteva Republike Srpske Nenad Nešić. Jer, predsjednik Vlade je čovjek koji ne prašta nerad i kriminal u javnim preduzećima!
Nakon toga, počeli su da padaju i drugi neodgovorni kadrovi. Slučajno svi iz DNS-a.

Kontrola i znanje

A da kod Viškovića nema i ne može biti malverzacija tokom infrastrukturnih projekata, kao što se to nekad radilo, najbolje oslikava slučaj iz Trebinja, gdje je upravo predsjednik Vlade naredio kako da se postavlja asfalt, da ne bi došlo do zakidanja.

Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!


Inače, stručna literatura i udžbenici kažu da temperatura asfaltne mase prilikom ugradnje treba da bude oko 130, pa i do 150 stepeni Celzijusa ili, što bi Višković rekao, veća od 70.

Samo stručnost

Inače, Višković je prvi predsjednik Vlade koji stavlja stručnost ispred partije i političko-stranačkih interesa. On je to obećao nakon što je preuzeo dužnost premijera, a ubrzo je pokazao da njegove riječi nisu samo prazna priča. Prvi je zbog nestručnosti stradao ministar Neđo Trninić (DNS), koji je šest dana prije smjene proglašen za najministra.
“On će biti razriješen, jer je to stav DNS-a, a ne moj lični stav. Bio sam zadovoljan Trninićevim radom u proteklih godinu dana, ali ne mogu se miješati u odluke nekih drugih stranaka”, rekao je Višković. Da za nestručne nema mjesta u njegovoj Vladi Višković je pokazao i na primjeru bivše ministrice Lejle Rešić. Kako je objasnio predsjednik Vlade, smjena ministrice lokalne uprave i samouprave Lejle Rešić je stvar politike i koalicionih dogovora ili nedogovora. Tada je najavio da će biti i novih smjena u Vladi.

“Јa ću donijeti odluke kada dođe vrijeme”, rekao je Višković. A vrijeme bi uskoro moglo doći, i to opet za smjenu ministara iz reda DNS-a. Inače, to nikako nema veze sa sukobom unutar koalicije SNSD-DNS.

Čovjek iz naroda

Radovan Višković je jedini predsjednik Vlade koji je iz naroda i koji, kako kaže, ništa ne ostavlja za “sutridan”. Zbog bliskosti sa običnim čovjekom on je jedina osoba koja je u stanju epidemije pokušala približiti ljudima komplikovane pojmove kojima su se razbacivali stručnjaci. Pa smo tako slušali kako se u “LABARATORIJI” testiraju građani, kako se nabavljaju “RASPIRATORI” ili kako se uvodi “VAREDNO STANJE”

Izmišljena korona

Višković je jedini političar u zemlji koji je imao hrabrosti da otkrije svijetu urotu koja nam se sprema i to na početku pandemije, dok su svi drugi ćutali.

Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

Pomogao razvoj privrede uprkos krizi

Uprkos “činjenici” da je korona izmišljena, Višković je pokazao neviđen nivo odgovornosti u vrijeme pandemije. Nabavljao je montažnu bolnicu za nedajbože, pa pošto nam nije zatrebala, vratio je. Dopustio je da se mali i do sada nepoznati igrači na tržištu medicinske opreme razviju u gigante (od turističkih agencija do savjetnika).

Uz borce i njihove porodice

Višković je jedini premijer koji je pokazo veliku dozu saosjećanja sa dosad zapostavljenim društvenim kategorijama, posebno borcima, ratnim vojnim invalidima…

Tehnološke inovacije

Radovan je prvi premijer koji je na velika vrata uveo tehnološke inovacije u Vladu. Pa je tako on postao političar koji redovno koristi onlajn način komunikacije.


Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!
A nedavno je “ESKLUZIVNO” predstavio i onlajn platformu na brošuri i USB-u.

Velesila

Inače, sa Viškovićem na čelu Republika Srpska je postala velesila. U stvari, on je istakao da malo koja ekonomska velesila u Evropi i svijetu može da, poput Srpske, svim građanima, bez obzira na radno pravni status, obezbijedi besplatno liječenje, pa makar i od virusa korona.

Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

Na meti “političkog Sarajeva”

Višković je jedan od rijetkih premijera RS na kojeg se “politička sarajevska čaršija” obrušila optužbama za genocid. Ovo samo pokazuje svu jačinu trenutnog predsjednika Vlade i nemogućnost političkih neprijatelja da mu napakuju bilo šta drugo osim ratnih zločina.

Ostavio FBiH šest mjeseci iza RS

Svi oni koji ga napadaju iz Sarajeva ne znaju da je to samo vjetar u leđa našem premijeru. I, kako kaže Višković, svi ti napadi pokazuju samo da predsjednik dobro radi. 

Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

Zaustavio odlazak iz RS

Iako se godinama unazad povećava broj građana RS koji odlaze u inostranstvo, predsjednik Vlade Radovan Višković je prvi koji je uspio taj trend zaustaviti. Čak je i smanjen broj onih koji su napustili zemlju u ovoj u odnosu na prethodne godine (nema veze sa koronom), a Višković je tako nešto i najavio početkom godine.

Višković pobjednik

I da, Višković je jedini predsjednik Vlade u RS koji je pobijedio virus koronu!
Leutar.net Zašto je Radovan Višković najbolji predsjednik Vlade ikad?!

Izvor: Milovan Matić / Buka

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.